Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası’nın Şampiyonu Fransız Dubuisson Oldu

Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası’nın Şampiyonu Fransız Dubuisson Oldu

PGA Avrupa Turu final serisinin 3. ayağı olan Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası’nı birincilikle tamamlayan Fransız golfçü Victor Dubuisson, ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldı.

- PGA Avrupa Turu final serisinin 3. ayağı olan Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası’nı birincilikle tamamlayan Fransız golfçü Victor Dubuisson, ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldı.

PGA Avrupa Turu final serisinin 3. ayağı Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası sona erdi. Serik’in Belek Beldesi’ndeki The Montgomerie Maxx Royal Otel sahasındaki turnuvanın final gününde başarılı bir performans sergileyen Fransız oyuncu Victor Dubuisson, günü eksi 24 vuruşla birinci tamamladı. Turnuvada ikinciliği eksi 22 vuruşla Galli oyuncu Jamie Donaldson elde etti.

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods ise üçüncülüğü eksi 20 vuruşla, İngiliz Justin Rose ile paylaştı.

TÜRK GOLFÇÜLER

Şampiyonada mücadele eden ilk Türk profesyonel golfçü Hamza Sayın ise turnuvayı artı 12 vuruşla bitirdi. Amatör Türk sporcular Ediz Kemaloğlu artı 9, Ali Altuntaş ise artı 23 vuruşla turnuvayı tamamladı.

Turnuvada birinciliği elde eden Dubuisson'a seyirciler büyük ilgi gösterdi.

Turnuvanın sona erdiği 18. çukur üzerinde ödül töreni düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu katıldı.

Turnuva şampiyonu Dubuisson'a 1 milyon 166 bin 600 dolarlık hediye çeki ve kupasını Bakan Kılıç takdim etti. İkinci Donaldson'a ise ödülünü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu verdi.

“ANTALYA’DA GOLF BÜYÜMELİDİR”

Ödül töreninin ardından açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Antalya’da 400 milyon liralık spor yatırım programını açıkladıklarını belirterek, Dünyanın en popüler golf turnuvasını dünyanın en iyi golf oyuncularıyla tamamladıklarını söyledi.

Türkiye’nin pek çok büyük organizasyona ev sahipliği yapacağını dile getiren Bakan Kılıç, “Bu organizasyonlara Antalya ev sahipliği yapacak. Antalya’da 33 bin kişilik stadyumu yaparken, 10 bin kişilik spor salonu, 3 bin kişilik atlama kuleli olimpik yüzme havuzunu yaparken hedefimiz, bu kenti yılın 12 ayı turizm yapabilen bir uluslararası spor markası haline getirmektir. Golf turnuvası bunun önemli bir tanıtımı oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türk Hava Yolları’nın katkısı var. Hükümetimizin desteği var. Geçen yıl sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz vardık. Bu yıl yükümüz dağıldı. Pek çok kurum ortak oldu. Önümüzdeki yıllarda beklentimiz özel sektörün tamamen sponsorluk yükünü taşıması ve üstlenmesidir. Antalya’da golf büyümelidir. Onunla birlikte Türkiye’nin reklam payı büyümelidir” şeklinde konuştu.

“LİSANSLI GOLFÇÜ SAYISI ARTMALI”

Belek’teki bu sahaların daha ziyade turizm yatırımları için yapıldığını vurgulayan Suat Kılıç, “Bu etkinlikler büyüdükçe Türkiye’de lisanslı golf sporcularının sayısı arttıkça, Antalya uluslararası bir müsabaka alanında kavuşmuş olacaktır. Şu anki sahaların buna cevap verme noktasında bir eksiği yok. Müsabaka odaklı sahalar da gelecek. Bunlar arz talep meselesidir. Golf Türkiye’de yeni yeni büyüyor. Bizim hedefimiz kulüpler üzerinden lisanslı golf sporcularının sayısını arttırmaktır” açıklamasında bulundu.

İHA