Advocaat yine ikileme düştü

Advocaat yine ikileme düştü
Güncelleme:

Bu sezon özellikle forvet bölgesinde ciddi kararsızlıklar yaşayan Dick Advocaat, Türkiye Kupası’nda bu akşam oynanacak Medipol Başakşehir maçında da ikileme düştü.

Tecrübeli teknik adam, bu akşam forvette oynatacağı isim konusunda yine kararsız. Bunun en önemli nedeni, Van Persie’nin hafta sonunda cezalı olması. Sow bir adım önde olsa da son karar maç saatinde verilecek.

Sow %60

Senegalli yıldız ligde 11 Şubat’taki Bursaspor maçından beri ilk 11’e hasret. Kupada ise Kayserispor ile 5 Nisan’da oynanan Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında 90 dakika görev yaptı. Moussa Sow, hafta sonunda Çaykur Rizespor karşısında 11’deki yerini alacak. Advocaat, bu akşam da onu oynatmayı planlıyor. Ancak en büyük çekincesi, öğrencisinin yaşayacağı olası bir sakatlıkta, hafta sonundaki lig mücadelesinde forvette sadece Emenike’nin kalacak olması. Buna rağmen son haftalarda az süre alan Sow’un, bugün oynayıp maç kondisyonunu artırması da önemli.

Robin Van Persie %40

Tecrübeli forvet, Galatasaray derbisinde fazla varlık gösteremedi, gördüğü sarı kartla da cezalı duruma düştü. Hollandalı futbolcu, Rizespor karşısında forma giyemeyecek. Advocaat, önümüzdeki hafta sonunu dinlenerek geçirecek olan öğrencisine bu akşam görev verebilir. Ancak derbi yorgunluğu bulunan ve formsuz olan Van Persie’nin Başakşehir karşısında da etkisiz kalmasından endişe ediyor. Deneyimli çalıştırıcı, ligin en çok koşan takımlarından biri olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri karşısında bu nedenle RvP’yi karşılaşmaya yedek başlatabilir.

Fanatik