Türkiye'nin gruptan çıkma hesapları !

Türkiye'nin gruptan çıkma hesapları !

Türkiye'nin, her şeye rağmen Euro 2016'da yoluna devam etmek için büyük bir şansı bulunuyor.

A Milli Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ni 2 farklı yener, Belçika ve İtalya da rakiplerine kaybetmezse Türkiye son 16 turuna yükselecek.

İlk kez 24 takımla düzenlenen organizasyonda 6 grubun en iyi 4 üçüncüsü, ikinci tura yükselecek. Bir üst tur için ihtimaller biraz karışık olsa da, en basit hesap, öncelikle millilerin, bu akşam Çek Cumhuriyeti'nin iki farklı yenmesi ve E Grubu'nda da Belçika ile İtalya'nın, rakiplerine kaybetmemesi. İşte bu hesap tutarsa, adımızı bir üst tura yazdırabileceğiz.

ÇEKLERİ 2 FARKLI YENERSEK ARNAVUTLAR ALTIMIZDA KALACAK

Biraz daha konuyu açarsak; öncelikle A Grubu'nda Arnavutluk, Romanya'yı 1-0 yendi ve 3 puanla şansını sürdürdü. Ancak onların attığı 1, yediği 3 ve averajı eksi 2. Biz eğer Çekleri iki farklı yenersek, eksi 4 olan averajımız Arnavutluk'la eşitlenecek ve onları da attığımız gol sayısı fazla olduğu için altımıza alacağız.

MUCİZE GERÇEK OLMUŞTU

Diğer tarafta yarın İtalya'nın, 1 puanı bulunan İrlanda'ya, Belçika'nın da yine Ada temsilcisi gibi 1 puanı bulunan İsveç'e yenilmemesi gerekiyor. Bu durumda da Türkiye, 2'şer puanda kalacak iki takımı, Arnavutluk'un yanı sıra safdışı bırakacak ve bunun sonucunda da 4 en iyi grup üçüncüsünden biri olarak adını son 16'ya yazdıracak. Hatırlanacağı gibi Euro 2016 elemelerinde en iyi 3. olarak kupaya gitmemiz için bizim İzlanda'yı, Kazaklar'ın Letonya'yı devirmesi, C Grubu'nda ise İspanyollar'ın, Ukrayna'ya kaybetmemesi gerekiyordu. Bu üç ihtimal de gerçekleşmiş ve mucize bir şekilde Fransa'nın yolunu tutmuştuk.