''Türkiye'nin gücüne inanıyoruz''

''Türkiye'nin gücüne inanıyoruz''

Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul'un, ulaşımının en kolay şehir olacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul'un, 2020 gelmeden ulaşımının en kolay şehir olacağını belirtti.

Bakan Kılıç, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanan down sendromlu sporcuları kabulünde, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakanlıktaki kabulde, konuyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Kılıç, “İstanbul ulaşıma en fazla yatırım yapan bir şehir. İstanbul olimpiyatları almadan olimpiyata hazır ulaşım altyapısı için çalışıyoruz. 3. köprü, Marmaray, hızlı tren ve Kanal Avrupa projeleri 2020 gelmeden İstanbul'u en kolay ulaşıma sahip şehir haline getirecek” dedi.

Kılıç, olimpiyatlara bu sene şu ana kadar 88 sporcuyla, paralimpik oyunlarına da 73 sporcuyla katılacaklarını anlatarak, şöyle devam etti: “Bizim beklentimiz sporcu sayısının 100'ü aşması. Basketbolda da şansımız yüksek. Ankara'daki bu elemelerden 5 takım Londra'ya gidecek. Esaslı bir dosya Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) teslim edildi. İyi haber bekliyoruz. Türkiye'nin gücüne inanıyoruz. Kararın açıklanacağı sabah 03.30'a kadar da beklemeyi düşünüyorum. Uykusuz kalmaya değer.”

19 Mayıs kutlamaları

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın ilk kez emir-komuta zinciri olmadan kutlandığına dikkati çekti.

Bayramın büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade eden Kılıç, “19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ilk kez emir komuta zinciri olmadan yapıldı. 19 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayram halkın, gençlerin bayramıdır. Emir-komuta zinciriyle bu iş olmaz. Halkın kutlamasının önünü açmak lazım” değerlendirmesini yaptı.

Kutlamalar sırasında Samsun'da bir erkek ve bir bayan güreşçinin güreştirilmesi ile ilgili soru üzerine Bakan Kılıç, “Bunu onaylamak mümkün değil. Spor da olsa bunu meşrulaştıramazsınız. Kutlamalara gölge düşürdü. Sorumluların görüşüne başvurulacak” değerlendirmesini yaptı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası

Bakan Suat Kılıç, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son güne kadar Türkiye'nin tek aday olduğunu, ancak son günde yapılan başvurular nedeniyle, sürenin otomatik olarak uzadığını söyledi. Türkiye'deki şike davasından dolayı başvuru süresinin uzatılmadığını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Platini de oyunun Türkiye'den yana olduğunu söylemişti. Son gün adaylık başvuruları yapılınca, süre otomatik olarak uzuyor. Türkiye bugüne kadar onlarca organizasyon yaptı. Avrupa Futbol Şampiyonası, Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları düzenlemediğimiz oyunlar. Türkiye bunları düzenleyecek donanıma sahip. Bu iki organizasyondan biri Türkiye'ye verilecek. Gönlümde yatan şudur demeyi doğru bulmuyorum. İkisinden biri olacak.”