Mustafa Denizli, FIFA'ya konuştu

Mustafa Denizli, FIFA'ya konuştu

Mustafa Denizli, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için konuştu.

Teknik direktör Mustafa Denizli, Türkiye'de düzenlenen  FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için, "Bu yaşadığımız deneyim, gelecekte ev  sahipliği yapacağımız turnuvalar için yardımcı olacak" dedi.

FIFA'nın internet sitesine konuşan deneyimli teknik adam, Türkiye'nin  ev sahipliği yaptığı FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na ilişkin değerlendirmelerde  bulundu. Denizli, FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Arjantin ve  Brezilya'nın turnuvada yer almamasının başta çekince yaratmasına rağmen diğer  takımların ortaya koyduğu performansın ve üst düzey futbolun etkileyici olduğunu  kaydetti.

Deneyimli teknik adam, turnuvadaki favori takımının üst düzey bireysel  yetenekleriyle daha iyi organize bir takım görüntüsü veren Fransa olduğunu  söyledi.

Dünya Kupası'nın, kendisinin de milli takımın kadrosunda yer aldığı ve  1967'de Türkiye'de gerçekleştirilen Avrupa Gençler Şampiyonası'ndan çok daha iyi  organize edildiğini belirten Denizli, "Bu yaşadığımız deneyim, gelecekte ev  sahipliği yapacağımız turnuvalar için yardımcı olacak" diye görüşlerini aktardı.

"Gençler 'takım' olamadı"

Türkiye'nin turnuvada gerçek bir "takım" olamadığını belirten Denizli,  "Türkiye'nin gençleri geçmişte bu tip turnuvalarda iyiydi, ama bu sefer birlik  olamadık. Tabii ki Fransa'nın şansız bir şekilde erken turda karşımıza çıkması,  performansımızı etkiledi" değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli teknik adam, bu tip turnuvalarda oynayan gençlerin gelecek  Dünya Kupası'nın kadrosunda yer alacağını, Irak gibi az tanınan futbolculara  sahip takımların oyuncularının böyle turnuvalar sayesinde önemli liglere  gidebileceğini vurguladı.

"Barcelona durduruldu"

Futbolun sürekli değişmesi nedeniyle oyuncu ve teknik adamların da bu  duruma açık olmak zorunluluğunu hatırlatan Denizli, şunları kaydetti:

"Son yıllarda rakiplerinin onları durdurmak için geliştirdiği  yöntemlere bakarsak, Barcelona bunun güzel bir örneği. Başarılı bir sistem  yaratsanız dahi, rakipleriniz bunu inceler ve karşı koymanın yoluna arar.  Kulüpler ve teknik direktörler başarılı kalmak veya gelişmek istiyorsa, değişim  için çok çabalamalı."

"Futbol felsefesi olarak İngiltere ve Almanya en beğendiğim ülkeler"  diyen Denizli, futbolun sadece kazanmak ve kaybetmek olmadığını, insanları bir  araya getirdiğini sözlerine ekledi.