U20'de finalin adı belli oldu!

U20'de finalin adı belli oldu!

U20 Dünya Kupası Finali Fransa ile Uruguay arasında oynanacak.

İLK FİNALİST FRANSA OLDU

FIFA U20 Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Gana karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada kazanan taraf 2-1'lik skor ile Fransa oldu. Fransa'nın savunma oyuncularından Samuel Umtiti, 80. dakikada maçtaki ikinci sarı kartını görmesi üzerine, kalan sürede takımını bir kişi eksik bıraktı.

Fransızlara galibiyeti getiren goller 43. ve 74. dakikalarda Florian Thauvin'den geldi. Gana'nın bu gollere 47. dakikada Ebenezer Assifuah ile verdiği yanıt Afrika temsilcisi için yeterli olmadı.

Böylece A Grubu'nun ilk maçında 3-1'lik skor ile Gana engelini aşan Fransa, rakibine yine galibiyet izni vermedi.

FRANSA'NIN RAKİBİ URUGUAY OLDU

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası yarı finalininde normal süresi  ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçın ardından penaltı atışlarında Irak'a karşı 7-6 üstünlük sağlayan Uruguay, finale yükselerek Fransa'nın rakibi oldu.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda, forvet oyuncusu Lopez ile daha etkili pozisyonlara giren ancak bunları değerlendiremeyen Uruguay, golü kalesinde gören taraf oldu.
Yaklaşık 4 bin taraftarının desteğini arkasında bularak oynayan Irak, 34. dakikada Uruguay karşısında öne geçmeyi başardı. Bu dakikada ceza alanı dışı sağ çaprazında taç çizgisine yakın bir yerden Ali Adnan'ın direkt kaleye gönderdiği serbest vuruşta, top kaleci De Amores'in sol üst köşesinden filelere gitti: 1-0

İkinci yarıda beraberlik için rakip kaleye yüklenen ve 78. dakikada Gimez'in kafa vuruşunun direkten dönmesiyle çok önemli bir tehlike oluşturan Uruguay, 87. dakikada beraberlik golünü buldu. Rolan'ın soldan ortasında, Avenatti'nin kafayla indirdiği topu oyuna ikinci yarıda giren Bueno yerden bir vuruşla filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1

Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları da 1-1'lik eşitlikle sona erken penaltı atışlarına geçildi. Irak'ta penaltı atışlarını Mohammed Jabbar Shwkan, Ihab, Humam, Ali Adnan, Nohanad ve Mahdi ile gole çevirdi. Ali Faez ve Saif Salman ise penaltı atışlarından yararlanamadı.

Uruguay'da Paiz, Avenatti, Bueno, Lopez, Rolan, Gimenez ve Silva penaltıları golle sonuçlandırdı. Rodriquez ise penaltıyı gole çeviremedi. Kullanılan penaltı atışları sonucu Uruguay, Irak'a karşı 7-6 üstünlük sağlayarak finale yükseldi.

FİNAL TÜRK TELEKOM ARENA'DA

Bu sonuçlardan sonra Fransa ile Uruguay 13 Temmuz Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da final mücadelesine çıkacaklar.

Türk Telekom Arana'daki final mücadelesinden önce ise Gana ile Irak arasında 3.'lük karşılaşması oynanacak.