''Stoch yaptı, Emenike yapamadı''

''Stoch yaptı, Emenike yapamadı''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, farklı galibiyete rağmen takımdaki sorunların altını çizdi.

Fenerbahçe ile sözleşme imzaladıktan bir gün sonra ilk sınavına çıkan Hollandalı hoca, “İlk yarıda takım değildik. İkinci yarı ise herkes işin içindeydi, herkes oyunu sahiplendi. Şampiyonluk için fizik iyi olmalı. Bireysel yetenekler, fizik kondisyonla birleşecek” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat ilk yarı ve ikinci devre farklı görüntüler verdiklerini söyledi.

Sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzaladıktan bir gün sonra ilk sınavına çıkan Hollandalı çalıştırıcı, “İlk yarı bittiğinde çok mutlu değildim, ikinci yarı daha iyiydik, ilk yarı takım değildik. Özellikle orta saha iyi değildi. Orta saha bizim için kilit bölge. İkinci yarı herkes işin içindeydi, herkes oyunu sahiplendi. 2. ve 3. gollerden önce de pozisyonlarımız vardı ama golleri atamadık. Van Persie ve Stoch’tan sonra oyundaki farkı gördük. İkisi de fiziksel olarak yüzde 100 değil, dikkat etmeliyiz. Stoch da agresifti, mücadele etti ve 2 güzel gol attı” ifadelerini kullandı.

Takımın şu an yüzde 60 kapasiteyle oynadığının altını çizen Advocaat, “Zamana ihtiyaç var. Çok daha iyi olacağız. Oyunda iyi anlar vardı ve skor da iyiydi. Ama daha iyi olmalıyız. Oyuncuların bizim ne istediğimizi anlaması önemli. Düşündüklerimizi antrenmanlarda uygulamalı, maçlarda da yapmalıyız” dedi.

Takımın fizik anlamda üstün olması gerektiğini vurgulayan tecrübeli hoca, “Şampiyonluk için fizik iyi olmalı. Bireysel yetenekler, fizik kondisyonla birleşecek. En hızlı şekilde doğru formu tutturmalıyız. Oyuncular söylenenleri iyi dinlemeliler” diye konuştu.

Kendisini enerji dolu ve fit hissettiğini de kaydeden Advocaat, “Neler olacağını göreceğiz. 68 yaş ilerleyen bir yaş. Ama bu ne hissettiğinizle ya da fit olup olmadığınızla alakalı. Ben çok fitim. Buraya katkı yapabileceğime inanıyorum. Gelen teklif, reddedilemeycek bir hedefti. Bu konu yaşla alakalı değil, fit olduğunuzla alakalı. Ben çok fitim” yorumunu yaptı.

‘Stoch yaptı, Emenike yapamadı’

Oyun anlayışını anlatan Dick Advocaat hücumcu bir sistemin işaretlerini verdi. Kanat oyuncularına değinen Hollandalı hoca, “Ben kanat oyuncularının sürekli kenarlarda kalmasını sevmiyorum. Bir kanat oyuncumuz yapıyordu, biri yapamıyordu. Stoch iyi biliyor bu işi, ama Emenike’nin sorunları var. Emenike bir forvet zaten, kanat değil. İzleyip göreceğiz. 4-3-3 ya da 4-4-2 oynayabiliriz” dedi.

Transfer sinyali

Dick Advocaat transferin bitmesine 14 gün kaldığını hatırlatıp bir değerlendirme yapacaklarını aktardı. Tecrübeli çalıştırıcı, “Önümüzde 14 günde 4 maç var. Bu süreç sonunda transfer dönemi bitiyor. Halen düşünmeye devam ediyorum. 1-2 oyuncuya ihtiyaç olabilir. Çok fazla olmaz ama değerlendirmeler var” yorumunu yaptı.

Milliyet