Advocaat'tan Alper ve Stoch açıklaması

Advocaat'tan Alper ve  Stoch açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, takımının yoğun bir dönemden geçtiğini hatırlattı.

Dick Advocaat, önemli bir turnuvaya katılmalarının mutluluk verici olduğunu vurguladı. Hollandalı çalıştırıcı, oyuncularının yorgun düşmesinin nedenlerini anlatarak, “Son 7 günde 3. maçımızı oynadık” uyarısını yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Avrupa Ligi’nde gruplara kalmalarının önemine değindi. Grasshopper önünde aldıkları galibiyetin önemli olduğunu vurgulayan, “Çok önemliydi, hem kulübümüz hem de oyuncularımız için böyle güzel ve ilginç bir turnuvada yer almak. Rakibimize pozisyon üretme fırsatı tanımadık. Daha fazla gol atacak fırsatları da ürettik. Genel olarak sonuçtan mutluyum” dedi.

Takımının maç boyunca yorgun gözüktüklerini aktaran Advocaat, yoğun bir dönemden geçtiklerini hatırlattı. Tecrübeli antrenör, “Son 7 günde üçüncü maçımızı oynadık, bunu da fark etmemiz gerekiyor. Bazı oyuncularımız belki bazı anlarda yorgun gözükmüş olabilir” diye konuştu.

İkinci yarıda daha sert olduklarını ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Maçın ilk yarısında yeterince iyi değildik. İkinci yarı biraz daha sert ve agresif oynadık. Rakibin mevcut konsantrasyonunu oyunun sonuna kadar koruyamayacağını oyuncularımıza maç öncesinde söylemiştik ve öyle de oldu” değerlendirmesini yaptı.

‘Alper göbekte iyi’

Sarı-lacivertlilerin teknik patronu Dick Advocaat, Stoch ve Alper Potuk’a özel olarak parantez açtı. Hollandalı çalıştırıcı, Alper Potuk’un çok yetenekli olduğunu savunup, “Alper daha iyi oynamalı. Kenarda iyi değildi. Göbekte daha iyi oynadı. Birçok oyuncumuzla bu tür durumları yaşadık” dedi.

Yorgun ama iyiydi

Tecrübeli teknik direktör Advocaat, Slovak oyuncu Miroslav Stoch'la ilgili "Gidecek mi, kalacak mı?" sorusuna ise, "Stoch, Fenerbahçe takımının oyuncusu. Takımdan ayrılmak istediğini düşünmüyorum. Bu akşam biraz yorgun gözüktü. Çok uzun zaman sonra tam bir maçı 90 dakika oynadı. Bazen istediklerini yaptı bazen yapamadı ama genel olarak iyiydi" şeklinde yanıt verdi..

Sarı-lacivertli taraftarlar Advocaat’a büyük ilgi gösterdiler.