Avrupa Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

Avrupa Ligi'ndeki rakiplerimizi tanıyalım

İşte Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un Avrupa Ligi'ndeki rakipleri hakkında detaylı bilgiler...

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ülkemizi Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor temsil edecek. İşte 3 temsilcimizin rakipleri hakkındaki detaylı bilgiler...

HAPOEL BEER-SHEVA

Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleşen İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva, 1949 yılında kuruldu. Birüssebi şehrinin takımı olan Hapoel Beer-Sheva, kırmızı-beyaz renklerden oluşuyor. Kulüp maçlarını 16 bin 126 kişilik Turner Stadı’nda oynuyor.

İsrail Ligat HaAl Ligi’nde 12 maça çıkan Beer-Sheva, aldığı 10 galibiyet ve 31 puanla en yakın rakibi Maccabi Tel Aviv’e 7 puan fark atmış durumda… Hapoel Beer-Sheva’nın tarihinde biri geçen sezon olmak üzere 3 lig şampiyonluğu ve 1 kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Takımı 37 yaşındaki İsrailli teknik direktör Barak Bakhar yönetiyor. 1 Temmuz 2015’te takımın başına geçen genç teknik adam, kulübe tarihi başarılar yaşatıyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDEN KIL YAPI ELENDİ

Geçen sezon ligde şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi vizesi alan İsrail ekibi, Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan katıldı. Sheriff’i eleyen Hapoel Beer-Sheva, 3. ön eleme turunda da Olympiacos’u toplamda 1-0 yenerek play-off grubuna kaldı. Gruplara çok yaklaşan İsral ekibi, Celtic’e takıldı. İlk maçı deplasmanda 5-2 kaybeden kırmızı-beyazlılar, rövanş maçında ise turu kılyapı kaçırdı! İskoç devini 2-0 yenmelerine rağmen bir de penaltı kaçıran Hapoel Beer-Sheva, UEFA Avrupa Ligi’ne düştü. 

GRUPTA INTER VE SOUTHAMPTON’A YENİLMEDİLER

UEFA Avrupa Ligi K Grubu’nda Inter, Southampton ve Sparta Prag ile mücadele eden İsrail ekibi, 8 puanla 2. sırada yer alarak adını bir üst tura yazdırdı.

Hapoel Beer-Sheva ile Beşiktaş ilk maçı 16 Şubat’ta İsrail’de, rövanş karşılaşmasını ise 23 Şubat’ta Vodafone Arena’da oynayacak.

Kadrosunda yabancı olarak bir Portekizli stoper, bir Macar sol bek, bir Rumen orta saha, bir Nijeryalı orta saha buluran İsrail temsilcisinin hücum hattında ise Nijeryalı ve Brezilyalı oyuncu bulunuyor.

Takımın en golcü isimleri ise santrfor Anthony Nwakaeme 21 maçta 8 gol atıp, 6 asist yaptı. Ben Sahar ise takımına 21 maçta 9 gol ve 2 asistlik katkı yaptı.

MÜZESİNDE 74 KUPASI VAR

Takımın toplam değeri 77 milyon Euro olan Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi’nde 43 şampiyonluk yaşadı. Ayrıca müzede 27 tane Kypello Ellados ve 4 Elliniko Süper Kupası bulunuyor.

32 kişilik kadronun 20’si yabancılardan oluşurken, yaş ortalaması ise 26…

Osmanlıspor ile Olympiakos ilk maçı Yunanistan’da 16 Şubat’ta rövanşı ise Ankara’da 23 Şubat’ta oynayacak.

KRASNADOR

UEFA Avrupa Ligi’nde Son 32 Turu eşleşmeleri İsviçre’nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimi sonrası belli oldu. Ülkemizi temsil eden 3 takımdan biri olan Fenerbahçe, Rus ekibi Krasnodarile eşleşti. Geçtiğimiz sezon Rusya Ligi’ni 4. sırada bitirerek Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanan Krasnodar, bu sezon da özellikle son haftalarda sergilediği başarılı perdormans ile dikkat çekti. Krasnodar, Rusya Premier Ligi’ni geçtiğimiz sezon 56 puanla 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Turnuvaya 3. ön eleme turundan dahil olan Rus ekibi, bu turda Malta takımlarından Birkirkara’yı 3-0 ve 3-1 ile rahat geçti. Play-off turunda Arnavutluk takımı Partizani Tirana ile eşleşen Krasnodar, 4-0 gibi farklı bir skorla kazandığı ilk maçın ardından rakibi ile 0-0 berabere kalarak gruplara kalma başarısı gösterdi.

Rusya Ligi’nde ilk devreyi 28 puanla 5. sırada tamamlayan Krasnodar, tam form grafiği yükselmişken 2 aylık ara nedeniyle ritmini kaybedecek. Ligde oynadığı son 12 maçta sadece 1 mağlubiyet alan Krasnodar, Fenerbahçe ile oynanacak maçlara kadar ligde karşılaşmaya çıkmayacak. Bu da temsilcimizin rakibi karşısına fizik olarak daha hazır çıkmasını sağlayacak. 

I Grubu’nu 2. tamamladı

Krasnodar, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda Schalke 04, Nice ve Salzburg ile mücadele etti. Salzburg’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek gruba galibiyetle başlayan Rus ekibi, ikinci maçında da evinde Nice’i 5-2’lik skorla geçti. Krasnodar, ardından Schalke 04’e 1-0 ve 2-0’lık skorlarla mağlup oldu. Salzburg ile oynanan ikinci maçtan 1-1 beraberlikle ayrılan Rus temsilcisi, son maçında ise Nice’e deplasmanda 2-1 yenildi.

I Grubu’nda oynanan maçların ardından Alman ekibi Schalke, 15 puanla lider oldu. Salzburg ve Krasnodar 7’şer puana sahip olurken, ikili averajda rakibinden üstün olan Rus ekibi Son 32 Turu’na adını yazdıran taraf oldu. 

Ligde 5. sırada

Krasnodar, 17 haftası geride kalan Rusya liginde ise topladığı 28 puanla 5. sırada yer alıyor. Krasnodar bu periyotta 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi elde etti.

Krasnodar’ın evinde oynadığı maçlarda ortaya koyduğu performans dikkat çekiyor. Ligde geride kalan 17 haftada evinde 10 maça çıkan Krasnodar, bu maçların 7’sini kazanırken sadece 1 kez mağlup oldu. 2 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi. Krasnodar, sezona Oleg Kononov yönetiminde başlarken, henüz 6. haftada 50 yaşındaki teknik adam ile yollar ayrıldı. 7. haftadan itibaren ise takımı Yardımcı Antrenör Igor Shalimov çalıştırmaya başladı. Shalimov yönetimindeki Krasnodar ligde sadece 1 mağlubiyet alırken, UEFA Avrupa Ligi’nde ise aynı başarılı performansı gösteremedi. 

Joazinho’ya dikkat

Diğer Rus takımlarına nazaran mütevazi bir kadroya sahip olan Krasnodar’da Andreas Granqvist, Odil Ahmedov ve Pavel Mamaev takımın en önemli oyuncuları… Brezilyalı golcü Ari’den beklenen verimi alamayan Rus ekibi, bir diğer forvet oyuncusu Fedor Smolov’un formuna güveniyor. 18 maçta 15 gol kaydetme başarısı gösteren Smolov, Fenerbahçe’nin en çok dikkat etmesi gereken isimlerin başında geliyor. Brezilyalı orta saha oyuncusu Joaozinho da geriden sürpriz koşuları ile rakip savunmaları zorluyor. Sol kanatta görev yapan Joazinho, 10 milyon Euro’luk değeriyle takımın en pahalı futbolcusu konumunda yer alıyor.

Krasnodar, iç saha maçlarını 28 bin seyirci kapasiteli Kuban Stadı’nda oynuyor. Fenerbahçe ile Krasnodar arasındaki ilk maç 16 Şubat’ta Rusya’da, ikinci maç ise 22 Şubat’ta İstanbul’da oynanacak. Gruptan Manchester United ve Feyenoord’un önünde lider olarak çıkan sarı-lacivertli ekip, 16 Şubat’ta deplasmanda, 23 Şubat’ta ise sahasında karşılaşacağı rakibini eleyerek adını Son 16 Turu’na yazdırmaya çalışacak.

OLYMPIAKOS

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda temsilcimiz Osmanlıspor ile eşleşen Olympiakos, Avrupa’da eski başarılı sonuçlarını arıyor!

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 9 puanla 3. olarak Avrupa Ligi’ne düşen Yunan devi, Anderlecht’e iki maçta da yenilerek son 32’de elendi.

Geçen sezon Yunanistan Ligi’nde 30 puan farkla şampiyon olan Olympiakos, bu sezon Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, Beşiktaş ile eşleşen Hapoel Beer-Sheva’ya elenerek Avrupa Ligi’ne düştü.

1925 yılında kurulan Avrupa’nın köklü takımlarından Olympiakos maçlarını Pire şehrindeki 32 bin 115 kişilik Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynuyor.

Kadrosunda üç tanıdık isim Cardozo, Marko Marin ve Jimmy Durmaz’ı bulunduran kırmızı-beyazlıların kaptanlığını takımının 10 numarası Alejandro Dominguez yapıyor. Takımın en golcü ismi 19 maçta 11 gol atan Brown Ideye…

AMK Gazetesi