Beşiktaş'tan Lyon'a tribün dersi !

Beşiktaş'tan Lyon'a tribün dersi !
Güncelleme:

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Olympique Lyon’u ağırlayan Beşiktaş’ta taraftarlar adeta tribün dersi verdi.

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş maçında Olympique Lyon’u ağırlayan Beşiktaş’ta taraftarlar adeta tribün dersi verdi. Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesinden karşılaşmanın bitiş düdüğüne kadar unutulmaz bir görüntü sergiledi.

Siyah-beyazlılar kendileri için dağıtılan 42 bin bayrak ve tezahüratlarla takımlarının yanında yer aldı. Beşiktaş tribünleri ilk düdükten itibaren tezahüratlarla takıma destek verdi.

Herhangi bir taşkınlığın ya da olayın yaşanmadığı Vodafone Arena adeta bir futbol festivaline dönüştü. Top rakipteyken ıslıklarla baskı kuran, siyah-beyazlı futbolcular hücuma geçtiğinde de tezahüratlarla coşkuyu artıran taraftarlar unutulmaz bir atmosfer oluşturdu.

Olympique Lyon önünde Vodafone Arena’da büyük bir destek bulan Beşiktaş’ta taraftarlarının özel bir durumu dikkat çekti. Vodafone Arena’daki her koltuğa Beşiktaş bayrağı bırakıldı. Takımlar maç için seremoniye çıktıklarında ve santra noktasına gelindiğinde bütün bayraklar havalandı ve ortaya unutulmaz bir görüntü çıktı.

Güvenlik üst düzeyde

Vodafone Arena’da oynanan maç için güvenlik en üst noktaya çıkarıldı. Polisler ve özel güvenlikler stat çevresinde büyük önlemler aldı. Stada gelen bütün yollar araç trafiğine kapatılırken taraftarlar da yoğun bir kontrol çemberinden geçti. Stat çevresinde üç farklı arama noktası oluşturuldu. Stada gelene kadar taraftarların içeriye kontrollü alınması sağlandı. Toplu halde stada taraftar alımı yapılmadı, tek tek kontrollerden sonra içeriye geçişler oldu.

Tribüne özel çağrı

Beşiktaş taraftarları ilk yarının son düdüğüyle beraber takımlarını özel olarak tribüne davet etti. 1-1 biten ilk yarının ardından hem motivasyon hem de moral vermek adına böyle bir harekette bulunan taraftarlara, siyah-beyazlı oyuncular aynı şekilde karşılık verdi. Futbolcular soyunma odasına taraftar desteğiyle gitti.

16 Lyonlu taraftar statta

Vodafone Arena’da oynanan maça Olympique Lyon taraftarları alınmazken, sadece 16 Fransız futbolsever tribüne geldi. Lyon kulübünün özel davetlisi olarak İstanbul’a gelen Fransız taraftarlar, protokol tribünün altında oturdu. Lyon taraftarları herhangi bir olay yaşanmaması için özel güvenlik çemberi altında oturtuldu.