Fenerbahçe bu yıl Avrupa'ya gidecek mi ?

Fenerbahçe bu yıl Avrupa'ya gidecek mi ?

F.Bahçe'nin cezasının onanmasınan sonra, CAS kararının bu seneyi kapsayıp kapsamayacağı gündeme geldi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından iki yıl men kararını onamasıyla birlikte, kararın bu seneyi kapsayıp kapsamayacağı sorusu gündeme geldi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, CAS'ın bu kararı, Fenerbahçe'nin UEFA'nın bu sezonki organizasyonlarından ihracını teyit etti.

Açıklamada şöyle denildi: "UEFA Acil Durum Heyeti, Fenerbahçe'nin UEFA 2013-2014 sezonundaki organizasyonlarından men edilmesinin teyidinin Avrupa Ligi’ne sonuçları konusunda karar vermek için Perşembe günü öğleden sonra bir toplantı yapacak."

Uluslararası haber ajansları da CAS'ın kararının ardından Fenerbahçe'nin bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edemeyeceğini bildirdi.

Reuters, "Fenerbahçe bu sezon Avrupa Ligi'nde mücadele edemeyecek" ifadesini kullanırken, Associated Press, "Fenerbahçe Avrupa Ligi'nden ihraç edildi ve gelecek yıl da şampiyonlar ligi'ne katılmaktan men edildi" denildi.

Associated Press, "Michel Platini başkanlığındaki UEFA heyeti yarın Monaco'da toplanarak Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nden ihracının sonuçları konusunda karar verecek" dedi.

AFP'nin konuyla ilgili haberinde ise, "CAS'ın son kararı yarın, Fenerbahçe'yi bu sezon Avrupa Ligi'nden ihraç etmesi beklenen UEFA tarafından ele alınacak" denildi.

FENERBAHÇE: SON KARARI UEFA VERECEK

Fenerbahçeli yöneticilere göre de UEFA sarı-lacivertlilerin bu sezon Avrupa Ligi'ne devam edip etmeyeceği konusundaki kararını henüz vermedi. Konuyla ilgili Fenerbahçe Spor Kulübü'nden ulaştığımız kaynaklar ise son kararı UEFA'nın yarın yapacağı toplantı sonrasında vereceğini ifade etti ancak kendilerinin de cezanın bu yıl uygulanmasını istediklerini bildirdi.