Inter'in UEFA kurnazlığı

Inter'in UEFA kurnazlığı

İtalyan ekibi Avrupa Ligi için UEFA'ya verdiği listede, 70 milyon euro harcayarak transfer ettiği Joao Mario ve Gabigol'e yer vermedi.

Avrupa Kupaları'na katılacak takımlar, oyuncu listelerini dün gece 24.00'e kadar UEFA'ya teslim ettiler. Frank de Boer'un ekibi Inter, hazırladığı kadroyla şaşkınlık yarattı.

Milano ekibi, 40 milyon euro bonservisle Sporting'den kadrosuna kattığı Joao Mario ve 30 milyon euro'ya Santos'tan aldığı Gabriel Barbosa'yı (Gabigol) liste dışı bıraktı. Çizme ekibinin büyük para harcadığı iki oyuncudan Avrupa kupalarında yararlanmayacak olması sürpriz olarak nitelendirildi.
Inter ayrıca Geoffrey Kondogbia ve Stevan Jovetic gibi iki as oyuncusuna da, UEFA'ya bildirilen isimler arasında yer vermedi. Mavi-siyahlıların, Finansal Fair Play (FFP) kuralları çerçevesinde başının belaya girmemesi için bu yönde bir taktik izlediğine dikkat çekildi. İtalyan ekibi K Grubu'nda Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti), Southampton (İngiltere), Hapoel Beer-Sheva (İsrail) ile mücadele edecek.

Napoli'de iki kesik var
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi grubundaki bir diğer İtalyan ekibi Napoli de beklenen iki ismi Avrupa kadrosuna almadı. Orta saha oyuncusu Omar El Kaddouri ve 10 milyon euro karşılığında Empoli'den transfer edilen stoper Lorenzo Tonelli, UEFA'ya bildirilmedi.