Mehmet Topal gözyaşlarını tutamadı !

Mehmet Topal gözyaşlarını tutamadı !

Ivan Bebek'in gösterdiği kırmızı kart sonrası Mehmet Topal, gözyaşlarını tutamadı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Braga’ya 4-1 yenilerek elenen Fenerbahçe’de maç bitiminde hakem Ivan Bebek’e büyük tepki vardı. Çift sarı kartla takımını yalnız bırakan Mehmet Topal’ın maç sonunda çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı dile getirildi.

Mehmet Topal şokta

345 maçlık kariyerinde ilk kez kırmızı kart gören Mehmet Topal büyük üzüntü yaşadı. Haksız kart gördüğünü belirten Topal’ın hakeme olan öfkesi, kaçan tur ve bir çok olumsuzluğun birleşmesi nedeniyle gözlerinin dolduğu ve arkadaşları tarafından telkin edildiği öğrenildi.

ÖFKE KONTROLÜ KAYBOLDU

3. kırmızı kartta Volkan Şen’in atılmasıyla tansiyon iyice yükselirken, sahada kim varsa; Fenerbahçeli futbolcular, teknik heyet, taraftar, yönetici ve ekranları başındaki milyonlar çılgına döndü.

Peş peşe tartışmalı kararlar futbolcularda öfke kontrolünü kaybettirdi

Yenilen ilk golün ofsayt olması, Mehmet Topal’a ilk dakikalarda çıkan sarı kart, takım arkadaşı Şener’e hatalı taç atışı için kızan Josef’in sarı kart ile cezalandırılması, Teknik direktör Pereira’nın bu pozisyonda tribüne gönderilmesi, penaltı pozisyonu ve öncesindeki ofsayt tartışması ve son bölümlerde gelen kırmızı kartlar.

Son derece sinirli hal alan Fenerbahçeli futbolculardan sakin kalmaya çalışan sayısı oldukça azdı. Öfke kontrolü devre dışı kalınca rakibe kasıtlı tekmeler atılmaya başlandı. Volkan Şen hakemi eliyle itecek kadar gözünü karattı. Maçın bitimiyle birlikte sahaya açılan körüğün içinde toplanan Fenerbahçeli idari kadro, teknik heyet ve futbolcular hakeme şiddetli tepki görmeye devam etme niyetindeydi. Özellikle kırmızı kart gören oyuncular Alper Potuk, Mehmet Topal ve Volkan Şen başta olmak üzere tüm futbolcular çok sinirliydi. Ancak Fenerbahçe idari kadrosu, başta Hasan Çetinkaya olmak üzere hakemle konuşmak isteyen futbolcuları sakinleştirerek daha büyük taşkınlıkların önüne geçti. Futbolcular ve hakem arasında herhangi bir temas olmadan futbolcular soyunma odasının yolunu tuttu. Sadece serzenişte ve sözlü ifadelerde bulunabildiler.

Soyunma odası karıştı

Edinilen bilgiye göre soyunma odasında da öfke dinmedi. Futbolcular kızgındı. Hakeme yönelik sitem devam ederken, bazı oyuncular ise herşeye rağmen sakin kalmaları gerektiğini savunuyordu. Herkes maç içindeki pozisyonları birbirine anlatarak hakem kararlarını konuşuyordu ama bireysel hatalar ve hocanın oyuncu değişikliği tercihlerinin de futbolcular arasında bazen yüksek ses bazen ise serzeniş olarak yaşandığı belirtildi. Üzüntünün verdiği gerginlik soyunma odasında farklı görüntüler çizdi. Sonrasında ise hedeflerin devam ettiği hatırlandı. Türkiye Kupası ve Süper lig şampiyonluğu için bu maçın ber an önce unutulması gerektiği kavrandı.

Derbi için terapi başladı

Elenmeyi hak etmediklerini ve hakem kararları olmasa turu geçeceklerinden emin olduklarını düşünen futbolcular bu konuda hemfikir oldu. Bir süre sonra futbolcuların öfkesi hırsa dönüştü. Önlerindeki derbiyi düşünen Fenerbahçeli futbolcular, önce derbiyi kazanmak sonra da çifte kupayı kazanmak için birbirlerine söz verdiler. Sakinleşip dinlenecek olan futbolculara bu sabah otelde, öğlen uçakta, akşam Samandıra’da terapi uygulanacak ve psikolojik destek verilerek motive edilmeye çalışılacaklar.