Moussa Sow efsane gibi !

Moussa Sow efsane gibi !

Manchester United'a attığı tarihi golle maça damgasını vuran Sengalli yıldız, camianın gönlünü fethetmeye devam ediyor.

Moussa Sow, Fenerbahçe adına her geçen gün daha da büyüyor. Röveşata golüyle Avrupa Ligi’nin yıldızı olan tecrübeli forvet, sıkıntılı zamanlarda gösterdiği başarı ve fedakârlıklarla adeta bir efsane gibi görülüyor.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United’ı 2-1 devirdiği gecenin tartışmasız yıldızı Moussa Sow oldu. Henüz 65. saniyede sarı-lacivertlileri tarihi bir röveşata ile öne geçiren Sow, tribünlerin kalbini yine fethetti. 
 
2012’de ilk transfer olduğu günden bu yana Fenerbahçe tribünleriyle hep özel bir bağı olan ve gösterdiği performans ile alkış alan Senegalli futbolcu, adım adım kulübün efsanelerinin arasına girmeye başladı. 
 
1 yıllık ayrılığın ardından sezon başında Kadıköy’e geri dönen tecrübeli golcü, özellikle bu dönemde yaptığı fedakârlık ve profesyonellikle de adından söz ettirdi.
Manchester United galibiyetinin baş mimarlarından kabul edilen Sow’un camia içerisindeki etkisinin günden güne arttığı belirtildi. Öyle ki, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi isimlerin ezeli rakip Beşiktaş’a gittiği bir zamanda Fenerbahçe’ye gelebilmek için varını yoğunu ortaya koyan Sow, büyük bir takdir görmüştü.
 
Saygı duyuluyor
 
Fedakârlıklar yaparak yeniden Fenerbahçe’ye dönen Sow, bu süreçte de sürekli olarak üstüne koydu. ManU maçına gelene kadar çoğunlukla yedek kalan 30 yaşındaki oyuncu, buna karşın bir gün dahi tepki göstermedi ve kararlara saygı duydu. Ama en çok saygı duyulan konu; milli takım oldu. Fenerbahçe’ye daha fazla yarar sağlamak için Senegal’den bile affını isteyerek alkışları topladı.

Bunun yanında, takımın kaptanlarından gibi olan Sow, en az Volkan Demirel ve Mehmet Topal kadar kulüp içerisinde saygı görüyor. 

Milliyet