Osmanlıspor - Midtjylland: 2-0

Osmanlıspor - Midtjylland: 2-0

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Osmanlıspor sahasında Danimarka ekibi Midtjylland'ı 2-0 yenerek gruplara kaldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Osmanlıspor, ilk maçta deplasmanda 1-0 yendiği Danimarka ekibi Midtjylland'ı rövanşta da sahasında 2-0 mağlup ederek gruplara yükseldi. Bu sonuçla mor-sarılı temsilcimiz, tarihinde ilk kez katıldığı turnuvada gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Goller: Dk. 20 ve 50 Tiago Pinto (Osmanlıspor)

İLK YARI

3. dakikada orta sahadan aldığı topla aut çizgisine kadar inen Ndiaye'nin ortasında ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Umar, kötü bir vuruş yapınca takımını öne geçirme şansını kullanamadı.
4. dakikada Danimarka temsilcisi tehlikeli geldi. Hassan'ın sol taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Romer'in şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
17. dakikada rakiplerinden sıyrılan Ndiaye'nin ceza alanı ön çizgisinden yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.
20. dakikada Osmanlıspor öne geçti. Delarge'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta kaleci Dahlin'in tokatladığı top Pinto'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, sol çaprazdan bekletmeden yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0
26. dakikada Poulsen'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, topu önünde bulan Nissen'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı Osmanlıspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada Osmanlıspor, farkı ikiye çıkardı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Pinto, yaklaşık 35 metreden yaptığı güzel vuruşla, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:2-0
52. dakikada Ndiaye'nin pasıyla ceza alanında topla buluşan Webo'nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
54. dakikada Osmanlıspor bir pozisyondan daha yararlanamadı. Ndiaye'nin pasında ceza alanında uygun durumda topla buluşan Webo'nun vuruşunda, meşin yuvarlağı kaleci Dahlin önledi.
68. dakikada Stein Poulsen'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta Pusic'in kafayla yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.
69. dakikada Osmanlıspor çok önemli bir pozisyonu daha kullanamadı. Musa Çağıran'ın savunmanın arkasına attığı topu göğsüyle yumuşatan Umar'ın müsait durumda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
90+1. dakikada Nissen'in pasıyla ceza alanına giren Olson'un vuruşunda, kaleci Karcemarskas gole izin vermedi.
Karşılaşma, Osmanlıspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Deplasmandaki ilk maçı da 1-0 kazanan başkent ekibi, gruplara kaldı.
Bu arada, maçın sona ermesiyle büyük sevinç yaşayan Osmanlısporlu futbolcular, takımda forma giyen tüm oyuncuların ülke bayraklarından oluşan karma bir bayrakla kutlama yaptı.

OSMANLISPOR: 2 - MIDTJYLLAND: 0

Stat: Ankara Osmanlı
Hakemler: Yenhen Aranovskiy, Oleksandr Voytyuk, Serhiy Bekker (Ukrayna)

Osmanlıspor: Karcemarskas, Koray Altınay (Dk. 81 Muhammed Bayır), Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Musa Çağıran, Lawal, Umar, Ndiaye, Delarge (Dk. 74 Erdal Kılıçaslan), Webo (Dk. 65 Diabate)
Teknik Direktör: Mustafa Reşit Akçay

Midtjylland: Dahlin, Nissen, Hansen, Bangaard, Novak (Dk. 62 Stein Poulsen), Halsti, Romer, Olsson, Bendix Poulsen (Dk. 55 Pusic), Hassan, Kadlec (Dk. 72 Van Der Vaart)
Teknik Direktör: Jess Thorup

Goller: Dk. 20 ve 50 Tiago Pinto (Osmanlıspor)
Sarı Kartlar: Dk. 54 Prochazka, Dk. 73 Koray Altınay (Osmanlıspor); Dk. 63 Kadlec, Dk. 76 Pusic (Midtylland)

MAÇTAN NOTLAR

Mustafa Reşit Akçay'tan 3 değişiklik

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanşındaki Midtjylland karşısına ilk maça göre takımını 3 farklı oyuncuyla sahaya çıkardı. İlk maçta ülkesinin milli takımında olduğu için forma giyemeyen Umar, rövanşta kendisine ilk 11'de şans buldu. Akçay, Mehmet Güven'in yerine Musa Çağıran'a şans verirken, Erdal Kılıçaslan'ın yerine de Umar'ı oynattı. Hafif sakatlığı bulunan ve teknik ekip tarafından tedbir amaçlı kadroya alınmayan Vrsajevic'in yerine ise Koray Altınay forma giydi. Konuk takım Midtjylland ise ilk maça göre bir farklı oyuncuyla mücadele etti. Danimarka ekibinin teknik direktörü Jess Throup, Onuachu'nun yerine Romer'e forma verdi.

Van der Vaart yedek kulübesinde

Danimarka ekibinin yeni transfer ettiği Hollandalı futbolcu Van der Vaart, yedek kulübesinde yer aldı. İlk maçta forma giymeyen ve karşılaşmayı tribünden izleyen Hollandalı futbolcu, rövanş karşılaşmasında 18 kişilik kadroda kendisine yer buldu.

Milli sporcular maçı izledi

Osmanlıspor ile Midtylland arasındaki müsabakayı farklı branşların milli sporcuları da seyretti. Rio de Janeiro'da yapılan 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran milli güreşçi Taha Akgül ve gümüş madalya alan Rıza Kayaalp ile milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da karşılaşmayı tribünden takip etti. Milli sporcular, karşılaşma öncesinde tribünleri dolaşarak taraftarları selamladı. Taraftarlar da milli sporculara "Türkiye sizinle gurur duyuyor." tezahüratıyla karşılık verdi.