Ruslar Fenerbahçe'yi konuşuyor !

Ruslar Fenerbahçe'yi konuşuyor !

Fenerbahçe'nin Lokomotiv Moskova'yı eleyerek adını üst tura yazdırması Rus basınında büyük yankı uyandırdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 32 turu rövanş maçında Lokomotiv Moskova'yla karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kalarak bir sonraki tura geçmeyi başardı.

Lokomotiv Moskova-Fenerbahçe maçı Rus basınına şu şekilde yansıdı:

- Rus haber ajansı Ria Novosti
"Lokomotiv-Fenerbahçe" maçı olaysız geçti

Rusya İçişleri Bakanlığı, Moskova'da oynanan Lokomotiv-Fenerbahçe maçında hiçbir olayın yaşanmadığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Başkent polisi maç sırasında vatandaşların güvenliğini tam anlamıyla sağlamayı başardı. Maça yaklaşık 12,6 bin seyirci katıldı, bunlardan 150'si Fenerbahçe taraftarıydı. Ciddi kural ihlalleri saptanmadı" denildi.

Aynı zamanda Türkiye Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Moskova'da maçın dostça bir atmosferde oynandığını belirtti.

Ümit Yardım gazetecilere yaptığı açıklamalarda, maç organizasyonunun muhteşem olduğunu ve güvenlik konusunda zaten hiçbir şüphelerinin olmadığını ifade etti.

Rus Futbolcu Dmitri Tarasov'un İstanbul'da oynanan maç sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in fotoğrafının bulunduğu tişörtle tribünleri selamlaması konusuna değinen Büyükelçi, "Bunu basında gördüm. Furbolcunun kendi devlet başkanını sevmesi çok normal, bizim futbolcularımız da kendi cumhurbaşkanlarını seviyorlar. Fakat UEFA'nın kuralları var" dedi.

- İtar Tass Haber Ajansı
Nemanja Pejcinovic: Fenerbahçe, Lokomotiv'i gerçekleştiremediği goller yüzünden cezalandırdı

Lokomotiv futbolcusu Nemanja Pejcinovic, Fenerbahçe ile oynadıkları maçta ellerine geçen fırsatları değerlendiremediklerini, bu yüzden rakiplerinin kendilerini cezalandırdıklarını bildirdi.
Pejcinovic, "Bizi zor bir oyunun beklediğini biliyorduk ve elimizden gelenin en iyisi yaptık. Güzel fırsatlar yakaladık. Maalesef bunları gerçekleştiremedik ve rakibimiz bizi bunun için cezalandırdı. Aynı zamanda maç sonunda fiziksel olarak zorlandık. İstanbul'da gerçeği söylemek gerekirse yenilgiyi hakkettik, çünkü iyi bir şekilde oynamadık. Evimizde iyiydik ama bu futbol. Devam etme hayallerimiz vardı, ama iyi oyunculara sahip güçlü bir rakip karşımıza çıktı. İstanbul'da neden oynayamadığımızı ben de bilmiyorum. Belki stadyumdaki atmosfer etkili olmuştur. İstanbul'da Fenerbahçe taraftarları bizim buradaki taraftarlarımızdan çok daha fazlaydı. Türkiye için bu normal birşey Rusya için henüz değil" diye konuştu.

- İnterfax Haber Ajansı
Lokomotiv, Fenerbahçe ile berabere kalarak elendi

Lokomotiv oyuncuları, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynadığı maçta berabere kalarak bir sonraki tura veda ettiler.
Lokomotiv Moskova'nın teknik direktörü İgor Çerevçenko kendi takımının oyunundan memnun olduğunu dile getirdi. Çerevçenko düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:
"Oyundan memnunum. Oyuncularımla ilgili hiçbir şikayetim yok. Dün dediğimiz gibi bugün sahada başka bir takım vardı. Bugün her anlamda rakibimizden daha iyiydik. Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Fenerbahçe güçlü bir rakip."

- Sportboxru
Lokomotiv, Avrupa Ligi'ne veda etti

Lokomotiv Moskova kendi sahasında Fenerbahçe ile berabere kaldı, her iki karşılaşmanın sonucuna göre bir üst tura çıkamadı.

- Sport.ru
Lokomotif Moskova-Fenerbahçe maçını 12,6 bin kişi izledi 150'si Fenerbahçeli

Rusya İçişleri Bakanlığı Basın Servisi, Lokomotiv Moskova ile Fenerbahçe arasındaki UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında sahaya 12,6 bin seyircinin geldiğini ve bunlardan 150'sinin Fenerbahçeli olduğunu açıkladı. Açıklamada başkent polisinin vatandaşların can güvenliği için her türlü önlemi aldığı ve her hangi bir olayın meydana gelmediği bildirildi.