Salzburg - Konyaspor: 0-0

Salzburg - Konyaspor: 0-0
Güncelleme:

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki 4. maçında Avusturya temsilcisi Salzburg ile 0-0 berabere kaldı.

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Salzburg deplasmanında 0-0 berabere kaldı. Konyaspor 4 puanla son sırada yer aldı. Salzburg 8 puanla zirvede yer aldı. Konya temsilcisi Avrupa'da bir sonraki maçını evinde Marsilya ile oynayacak.

Atiker Konyaspor’un yeni çalıştırıcısı Mehmet Özdilek’in teknik adamlık kariyerindeki ilk Avrupa sınavı da böylece puanla noktlandı. Konyaspor bu sonuçla Avrupa’da ilk kez bir deplasman maçından puanla ayrıldı.

ÖZDİLEK'TEN 4 DEĞİŞİKLİK

Atiker Konyaspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda Avusturya temsilcisi Salzburg ile yaptıkları maçta, Süper Lig'de son oynadıkları Osmanlıspor müsabakasının ilk 11'ine göre kadroda 4 değişikliğe gitti.

Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan futbolculardan Ali Turan, Filipovic ve Fofana'yı yedek soyunduran Özdilek, forvet oyuncusu Freday Eze'yi ise Salzburg kafilesine dahil etmedi. Bu oyuncuların yerine ise Selim Ay, Moke, Musa Araz ve Evouna görev yaptı.

Mehmet Özdilek, yeni takımının başında ilk Avrupa kupası maçı heyecanını Salzburg karşısında yaşadı. Atiker Konyaspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın yerine göreve getirilen Özdilek, ilk resmi maçına Süper Lig'deki Osmanlıspor müsabakasında çıkmıştı.

Atiker Konyasporlu taraftarlar, takımlarını Salzburg deplasmanında yalnız bırakmadı. Yeşil-beyazlı yaklaşık 900 taraftar, tribünden takımına destek verdi. Öte yandan, 30 bin kişilik Salzburg Stadı'nın büyük bölümünün boş olduğu gözlendi.

- Rose'den 1 değişiklik

Salzburg Teknik Direktörü Marco Rose ise Avusturya liginde Rheindorf Altach'ı 2-0 yendikleri maçın kadrosuna göre bir değişikliğe gitti.

Rose, Rheindorf Altach maçında ilk 11'de yer alan Onguene'nin yerine Miranda'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

MS. Karşılaşma 0-0 sona eriyor.

90'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Valon Berisha ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu pozisyon faul gerekçesiyle duruyor.

90'Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Takumi Minamino kaleye şutunu çekiyor. Bu top savunma oyuncularından sekip kornere gidiyor.

90'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Reinhold Yabo ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunmanın uzaklaştırdığı topu kontrol eden Valon Berisha ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu şut çok etkisiz oluyor.

90'Munas Dabbur'un kısa pasıyla topla buluşan Xaver Schlager altıpasın hemen yanından kaleye şutunu çekiyor. Bu topu Serkan Kırıntılı son anda yaptığı müdahale ile kornere gönderiyor. Temsilcimiz için şanslı bir an!

86'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Reinhold Yabo ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte Selim Ay bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

83'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Deni Milosevic boş pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor. Bu top üstten dışarı çıkıyor. Temsilcimiz önemli bir pozisyondan yararlanamıyor.

82'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu ön direkte savunma oyuncuları kafa ile kornere gönderiyor.

78'Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Stefan Lainer ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpas önünde topa hareketlenen Munas Dabbur kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

77'Ali Çamdalı, hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

74'Red Bull Salzburg ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Amadou Haidara çıkıyor ve yerini Reinhold Yabo'ya bırakıyor.

74'Sol kanatta atılan pasa hareketlenen Malick Evouna ofsaytta kalıyor.

71'Ceza sahası yayı önüne kadar topla ilerleyen Takumi Minamino kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

70'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Valon Berisha ceza sahası içine ortasını yapıyor. Karambolde kalan topu savunma oyuncuları taç'a gönderiyor.

69'Red Bull Salzburg ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Hannes Wolf çıkıyor ve yerini Takumi Minamino'ye bırakıyor.

65'Sağ kanatta topla ilerleyen Nejc Skubic ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden kafayla uzaklaştırıyor.

63'Orta alanın solundan atılan uzun topa hareketlenen Ömer Ali Şahiner ofsaytta kalıyor.

62'Temsilcimiz Atiker Konyaspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Musa Araz çıkıyor ve yerini Moryke Fofana'ya bırakıyor.

60'Oyuncuların tedavisi gerçekleşiyor. Maç kaldığı yerden devam ediyor.

56'Hannes Wolf'un kısa pasıyla topla buluşan Munas Dabbur ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu top yerden ve yandan dışarı çıkıyor.

54'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Valon Berisha ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Stefan Lainer vuruşunu yapıyor. Bu top üstten dışarı çıkıyor.

53'Kaleyi cepheden gören noktada topla buluşan Diadie Samassekou kaleye şutunu çekiyor. Bu topu kalecimiz Serkan Kırıntılı topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

46'Temsilcimiz Atiker Konyaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Jens Jonsson çıkıyor ve yerini Ali Çamdalı'na bırakıyor.

46'Hakem Paolo Silvio Mazzoleni ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Temsilcimiz Atiker Konyaspor ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

46'Hakem Paolo Silvio Mazzoleni ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. Temsilcimiz Atiker Konyaspor ikinci yarıya başlayan taraf oluyor.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45'İlk yarının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

45'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Valon Berisha ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgede topa hareketlenen Paulo Miranda kafa vuruşunu yapıyor. Bu top yandan dışarı çıkıyor.

44'Sol kanatta topla ilerleyen Andreas Ulmer ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu altıpas içinde Selim Ay kornere gönderiyor.

39'Orta alandan Mehdi Bourabia'nın gönderdiği uzun topa hareketlenen Ömer Ali Şahiner sağ kanatta ofsaytta kalıyor.

36'Orta alanda aldığı kısa pasla topla ilerleyen Amadou Haidara kaleyi cepheden gören uzak bir noktadan şutunu çekiyor. Bu top kalecinin kontrolünde dışarı çıkıyor.

35'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Andreas Ulmer ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde topa hareketlenen Duje Caleta-Car'dan seken topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

33'Hızlı gelişen Atiker Konyaspor atağında Mehdi Bourabia'nın attığı uzun topa hareketlenen Malick Evouna orta sahası yayı içinde ofsaytta kalıyor.

32'Ceza sahası dışı sol çaprazında topla ilerleyen Hannes Wolf önünü boşaltıp kaleye şutunu çekiyor. Yerden giden bu topu kaleci Serkan Kırıntılı kontrol ediyor.

29'Jens Jonsson, Hannes Wolf'a orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

27'Sol kanatta aldığı kısa pasla topla ilerleyen Munas Dabbur ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu top kaleci Serkan Kırıntılı'nın kontrolünde kalıyor.

23'Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Musa Araz ofsaytta kalıyor.

18'Sağ kanatta topla ilerleyen Amadou Haidara ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak kaleye yönelen bu top yandan dışarı çıkıyor.

13'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasına yakın bölgede topa hareketlenen Selim Ay kaleye şutunu çekiyor. Bu top altıpas içinde savunma oyuncularından geri dönüyor.

13'Wilfred Moke'nin uzun pasıyla topla buluşan Malick Evouna ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu top savunmadan geri dönüyor.

12'Mehdi Bourabia'nın pasına hareketlenen Malick Evouna ceza sahası yayı önünde ofsaytta kalıyor.

10'Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Valon Berisha ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak altıpas içinde Selim Ay bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırılıyor.

8'Mehdi Bourabia'nın uzun topuna hareketlenen Malick Evouna sol kanatta ofsaytta kalıyor.

5'Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Stefan Lainer ceza sahası içine ortasını yapmak istiyor ama bu topu savunma oyuncuları ceza sahası içine gitmeden kesiyor.

3'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Ömer Ali Şahiner ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte Selim Ay'ın altıpas içine doldurduğu topu Duje Caleta-Car uzaklaştırmaya çalışıyor. Kısa düşen topu takip eden Ömer Ali Şahiner ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor. Bu top yandan dışarı çıkıyor.

1'Hakem Paolo Silvio Mazzoleni maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Ev sahibi Red Bull Salzburg maça başlayan taraf oluyor.

Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi i Grubu’ndaki 4. maçında  Salzburg’a konuk oluyor.

Gruptaki ilk karşılaşmasında Fransa temsilcisi Marsilya’ya deplasmanda 1-0 yenilen Konyaspor, ikinci haftada konuk ettiği Portekiz ekibi Vitoria karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle, Avrupa kupalarındaki ilk 3 puanına ulaştı. Bir önceki maçta sahasında Salzburg’a 2-0 yenilen Yeşil- Beyazlı ekip, rakibini mağlup etmeye çalışıyor.

İLK 11'LER

Salzburg: Stankovic, Miranda, Haidara, Caleta-Car, Samassekou, Dabbur, Wolf, Berisha, Ulmer, Gulbrandsen, Lainer.

Konyaspor: Serkan, Selim, Moke, Ferhat, Skubic, Jonsson, Bourabia, Ömer Ali, Milosevic, Musa, Evouna

Seçiniz...