Vitor Pereira kayboldu !

Vitor Pereira kayboldu !

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Molde maçı öncesi ilginç bir olay yaşandı.

Stada tek başına gelmek için arabasıyla yola çıkan Vitor Pereira kayboldu. Basın toplantısına 30 dakika geç kalan Portekizli, basın mensuplarından tekrar tekrar özür diledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, basın toplantısına tek başına gelmeye çalışırken kayboldu. Portekizli çalıştırıcının 15:00'teki basın toplantısı yarım saat gecikmeyle başladı.

Konuşmasının başında toplantıya geç katıldığı için basın mensuplarından özür dileyen deneyimli çalıştırıcı, “Hepinizden özür diliyorum. Buraya geldim. Evimden ilk defa geliyorum. Yolu bulma konusunda karmaşa yaşadım. Bir türlü yolu bulamadım. Aslında geldim ama girişi bulamadım. Tekrar hepinizden özür diliyorum. Bugün GPS'imin de suçu var. Yolu doğru göstermedi. Birazdan stattan çıkıp Samandıra'ya gideceğim. Şüphelerim var yolu bulacağımdan." ifadelerini kullandı.
 
“GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”
Atromitos ve Antalyaspor ile oynadıkları karşılaşmalarda oynanan oyunu beğendiğini ifade eden Pereira, “Atromitos ve Antalyaspor maçında dinamiğimiz iyiydi. Bu yönden beğenmiştim. Antalyaspor ile oynadığımız karşılaşma da eksiklikler vardı. Çok fazla sayıda pozisyon bulduk. Defansif anlamda da iyi bir oyun oynadık. Benim tecrübemin bana öğrettiği nokta var. Fenerbahçe gibi milli takıma çok fazla oyuncu veren takımların milli maçlardan sonra oynadıkları maçlar zor olmuştur. Oyuncular milli takıma gidiyorlar ve farklı antrenman metotları görüyorlar, önemli maçlara çıkıyorlar. Yarın güçlü olmak zorundayız. Son derece zorlu bir rakiple karşılaşacağız” dedi.
 
“ÇOK ZOR BİR HAFTAYA GİRDİK”
Çok zor bir haftaya girdiklerini dile getiren başarılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Oynamayacak oyuncular var. Biz bir anlamda bunu fırsat görüyoruz. Her oyuncumuzun bu takımda oynayabilecek güçte olduğunu göstermek için bir fırsat olacak. 3 tane zorlu karşılaşma var. Kazanmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Özellikle yarın daha agresif olmak zorundayız. Ofansif anlamdaki dinamiğimizi göstermemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki takımım iyi bir cevap verecektir. İki maçta da biz bunu başaracağız. Taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Molde ve Bursa ile çok önemli karşılaşmalara çıkacağız."
 
“BENİM OYNAMAM GEREKİRSE BEN OYNARIM”
Eksik oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine Pereira, “Bizi bekleyen bir antrenman daha var. Benim oynamam gerekirse ben de oynarım. Zaten her gün antrenmana çıkıyorum. Koşmadan takımı yönlendirecek bir oyuncu olurum. Eksik olan arkadaşlarımız önemli oyuncular. Kaliteli oyuncuların eksikliği hissedilir. Dengeli bir kadromuz var. Sakat oyuncuların yerine oynayacak isimler eksikleri kapatacaktır. Oynayan oyuncularımız en iyi şekilde performans gösterecektir” diye konuştu.
 
“FİNAL MAÇI OLARAK BAKIYORUZ”
Molde maçına final olarak baktıklarını ifade eden Pereira, “En önemli maç yarın oynayacağımız mücadele. Daha önce farklı bir takım da Avrupa kupası şampiyonluğu yaşadım. O zaman da maç maç değerlendirdik. En zor rakibimiz bir sonraki rakibimizdir. Son derece kaliteli bir takımla oynayacağız. Aylar sonrası için hedef belirlemeyi doğru bulmuyorum. Herkesin rüyası kupalar kazanmak. İyi çalışmak mecburiyetimiz var. Avrupa’da ve Türkiye’de kolay maç kazanılmıyor. İleri turlara gelirsek o zaman ileriye dönük hedefler koyarız. Türkiye liginde de şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Kaliteli oyuncular aldınız diye iddialı konuşacaksınız diye bir duruma inanmıyorum. Dediğim gibi ilk maç her zaman önemlidir. Taraftarın yardımına ihtiyacımız var. Eksik durumu bilerek sabırlı şekilde destek vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“BU METODUN KUPALAR GETİRECEĞİNE İNANIYORUM”
Bir soru üzerine, kupalar kazandıran bir antrenman metodunun olduğunu dile getiren Pereira, “Her hocanın kendi stili vardır. Benim metodum kupalar kazandıran metot. Çok fazla idman yöntemi vardır. Kupa kazanmanın değişik yöntemleri vardır. Bu metot bana kariyerimde çok kupalar getirdi. Yaşadığımız sakatlıklar ciddi değil. 1-2 haftalık sakatlıklar. Çok büyük sakatlıklar yaşamadık. Benim antrenmanlarım da çok fazla maç yapılır, son vuruş çalışması yapılır. Adaptasyon dönemi yaşıyoruz. Çok fazla gol atmak istiyoruz. Böyle bir metot izlememiz normaldir. Son vuruş çalışması yapıyoruz. Kasık bölgesinin zorlanmasının normal buluyorum. Hepsi aynı sakatlıklar değil. Tüm sezon yapacağınız çalışmalarla başarıya ulaşabilirsiniz. 3-4 oyuncumuz sakatlandı ama birkaç hafta sonun da dönecekler. Ben dünyanın en üst düzey hocalarını tanıyorum. Onların metotlarında da sahanın etrafında koşma metodu yok. Bir yandan da herkesin yaptığı işe saygı duyuyorum. Benim ki sonuç verdi ve bundan sonra da kupalar getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“HOROZ’A SARI KART”
Öte yandan Pereira, basın toplantısı sırasında bir basın mensubunun cep telefonundan horoz sesi gelmesine esprili bir yorumda bulundu. ‘Horoz’a sarı kart’ diyen deneyimli çalıştırıcının bu sözleri gülüşmelere neden oldu.

DHA