Yok böyle bir grup ! Hesaplar alt üst oldu

Yok böyle bir grup ! Hesaplar alt üst oldu

Sporting’in, Lokomotiv’i mağlup etmesi gruptaki hesapları karıştırdı.

Beşiktaş son haftaya namağlup lider girmesine rağmen kapanışta Sporting’e yenilir, Lokomotiv de Arnavutluk’tan puan çıkarırsa elenme riskiyle karşı karşıya kalacak.

Beşiktaş, Avrupa Ligi H Grubu’nda liderliği ele geçirdi, ancak ikinci tur vizesini henüz cebine koyamadı. Sporting’in aynı saatte başlayan Rusya’daki kritik randevuda Lokomotiv Moskova’yı 4-2 yenmesi gruptaki hesapları adeta alt üst etti. Portekiz temsilcisi puanını 7’ye yükseltirken, liderlik koltuğunu Beşiktaş’a bırakan Lokomotiv ise 8 puanda kaldı.

Puanını 9’a çıkaran Kartal grupta son haftaya namağlup lider girmesine rağmen zorlu Sporting maçı öncesi elenme tehlikesinden kurtulamadı. Siyah-beyazlı takım, Portekiz’den puanla ayrılırsa Skenderbeu-Lokomotiv Moskova maçının sonucu ne olursa olsun gruptan çıkacak. Beşiktaş’ın, Sporting’e mağlup olması durumunda ise siyah-beyazlı temsilcimizin gruptaki kaderini Arnavutluk’ta oynanacak karşılaşma belirleyecek.

Grupta son haftaya girilirken Beşiktaş’ın +3, Lokomotiv’in +2 gol averajı bulunuyor. Kartal, Sporting’e 1 farkla yenilir, Lokomotiv, Skenderbeu ile berabere kalırsa iki takım 9 puan ve +2 averajda buluşacak. Bu durumda ikili averaja bakılacak ama İstanbul ve Rusya’da oynanan maçlar 1-1’lik skorlarla bittiği için burada da eşitlik var. Genel ve ikili averajda eşitlik oluşursa 2. tura çıkacak ekibi belirlemek için takımların grupta attıkları toplam gol sayısına bakılacak.