UEFA sıralamasında Astana sürprizi !

UEFA sıralamasında Astana sürprizi !

UEFA'nın güncellenen Avrupa'nın en iyi kulüpleri sıralamasında en başarılı takım, bu sezon 26. sıraya yükselen Galatasaray oldu.

UEFA'nın internet sitesinde güncellenen bu sezonun en iyi kulüpleri  sıralamasında, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Kazakistan  temsilcisi Astana ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Galatasaray, 26'ncı sıraya  yerleşerek en başarılı Türk takımı oldu. Sarı-kırmızılıların grubundaki  rakiplerinden Benfica 5'inci, Atletico Madrid 12'nci, Astana ise 25'inci oldu. 
 
Avrupa Ligi'nde H Grubu'nda yer alan ve Portekiz temsilcisi Sporting  Lizbon ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş ise 47. sırada yer aldı.  Siyah-beyazlıların grubundaki takımlardan Lokomotiv Moskova 28'inci, Sporting  Lizbon 93'üncü, Skenderbeu ise 230'uncu sırada yer aldı. 
 
İskoçya temsilcisi Celtic ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak Avrupa  Ligi'nde A Grubu'nda ilk puanını alan Fenerbahçe ise 110'uncu sıraya yerleşti.  Grubun diğer takımlarından Norveç temsilcisi Molde 41'inci, Celtic 61'inci, Ajax  ise 63'üncü sırada kaldı. 
 
İlk iki sırasında Zenit ve Real Madrid'in yer aldığı listedeki diğer  Türk takımları, Medipol Başakşehir (108) ve Trabzonspor (109) oldu.