UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

UEFA Süper Kupa sahibini buluyor

Futbolda sezonun son kupası yarın sahibini bulacak.

UEFA Süper Kupa maçında Şampiyonlar Lig'ini kazanan Real Madrid ile, UEFA Avrupa Ligi'nin sahibi Sevilla yarın Trondheim'in Lerkendal Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Maç saat 21.45'te başlayacak.

Mücadele, bir bakıma hem İspanya derbisi, hem de 2014 Süper Kupa finalinin rövanşı niteliği taşıyor.
 
REAL'DE YILDIZLAR YOK

2014 Süper Kupa finalinde Sevilla'yı 2-0'la devirip kupanın sahibi olan Real Madrid, bu kez rakibi karşısına bir çok önemli silahından yoksun çıkacak.
 
EURO 2016 nedeniyle henüz tatilden dönmeyen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Keylo Navas ve Pepe bu kritik maçta forma giyemeyecek. Madrid ekibinde Benzema'nın da durumu henüz netleşmedi. 3 kez üst üste UEFA Kupası'nı kaldıran Sevilla ise, artık Süper Kupa'nın da sahibi olmak istiyor.
 
993 milyon 700 bin euroluk maç!
 
UEFA Süper Kupası'nı müzelerine götürmek için karşılaşacak İspanyol ekipleri Real Madrid ve Sevilla'da yer alan futbolcuların toplam değeri 993 milyon 700 bin euro.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafer elde eden Real Madrid'in tahmini piyasa değeri 783 milyon 300 bin euro, UEFA Avrupa Ligi'nde arka arkaya 3. kez şampiyonluğa ulaşan Sevilla'nın ise 210 milyon 400 bin euro olarak belirlendi.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo 110 milyon euro, Galli futbolcusu Gareth Bale 90 milyon euro ve Sevilla'dan Ukraynalı Evgen Konoplyanka ise 25 milyon euro bonservis bedeliyle iki takımdaki en pahalı oyuncular olarak dikkati çekti.