Ümit Özat'tan çarpıcı Fatih Terim yorumu

Ümit Özat'tan çarpıcı Fatih Terim yorumu
Güncelleme:

Ümit Özat, Fenerbahçe-Galatasaray maçını değerlendirdi. Özat'tan çarpıcı Fatih Terim yorumu geldi. İşte detaylar...

Teknik direktör Ümit Özat, Fenerbahçe - Galatasaray derbisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özat'tan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında çarpıcı yorum geldi.

Radyospor'a konuşan Özat, "Derbinin iki takım için de avantaj ve dezavantajları var. Her iki takımın da kazanmak için sahada olacağı bir maç. Fenerbahçe bu maçı kaybederse bu sezon şampiyonluk için şansı gider. Fenerbahçe için bu maç son şans. Fenerbahçe için derbiler çok önemlidir; Fenerbahçe bu maçı mutlak kazanmak isteyecektir. Fenerbahçe kaybederse Ersun Yanal'ın ayrılacağını düşünmüyorum. Bu sezon için öyle bir gündem yok. Dere geçerken at değiştirmek bana çok akılcı gelmiyor. Galatasaray’ın kredisi var ama Fenerbahçe’nin yok, son dönemlerin en kartlı, en sabırsız, en sert derbisi olacaktır. Bunu futbol anlamında söylüyorum." dedi.

Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı Galatasaray derbisinde oynayan ve Sarı Lacivertlilerin golünü atan isimlerden birisi olan Ümit Özat, "Sadece 6-0'lık derbi değil, 4-0’lık derbi var, 4 kırmızı kartlı derbi var. Hepsi de ayrı ayır özel derbiler. Derbi maçların heyecanı 1 hafta önceden başlar. 6-0'lık derbi çok enteresan bir maçtı, biz 2-0 öne geçtiğimizde Galatasaray skoru 2-1 ya da 2-2 yapabilirdi. O gün her gittiğimizde gol oldu, aynı onların 5-1 kupada kazandığı maç gibi." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'le ilgili yaptığı olumlu açıklamaların eleştirilmesiyle ilgili olarak ise Özat, "İnsanlar hazımsız olmuşlar. Bir insanın Galatasaraylı ya da Fenerbahçeli olması onun iyi olduğunu söylediğimizde bize hakaret yapılmasını gerektirmiyor. 6 haftada fark kapandı ve Galatasaray yarışın ciddi adayı haline geldi. Son dönemlerde 5-6 takımın yarışın içinde olduğu bir lig olmadı. Fatih Terim'in kriteri asla şampiyonluk değildir, yapabilir mi? Yapabilir. Şampiyon yapmasa ne olur. Galatasaray, Fatih Terim'den daha iyisini mi bulacak? Fatih Terim isterse 5 yıl üst üste şampiyon yapamasın takımını yine Galatasaray'da görev almalıdır. Allah uzun ömür versin Fatih Terim hayatta olduğu müddetçe Galatasaray'da kalmalıdır. " diye konuştu.

Şu anda Bosna'da Çelik takımında görev alan Ümit Özat, "Bu sezon çalışmayı hiç düşünmüyordum. Adana Demirspor’daki ayrılık şok bir ayrılıktı. 3 maçta 5 puan almıştık. Olgun Aydın’ın bu takımı bir yerlere getirme adına projeleri vardı. Bu sezon Türkiye’de çalışmayı düşünmüyorum. Yeni futbol kültürü tanımak adına Bosna iyi bir adres. Bu takımla başarı yakalamak istiyorum. Çok iyi bir genç jenerasyonumuz var." açıklamasında bulundu.