Yaşanan terör olayları futbolu da vurdu !

Yaşanan terör olayları futbolu da vurdu !

Son dönemde yaşanan terör olayları futbolda ‘Ligler ertelenmeli mi' sorusunu gündeme taşıdı.

Kamuoyunda iki farklı görüş öne çıkarken TFF'den de farklı yaklaşımlar geldi. İcra Kurulu Üyesi Düşmez “Spor, savaş sırasında bile yapılır” dedi. Bir diğer yönetici “Bölgesel Amatör Ligler çok sıkıntılı” diye konuştu.

Bugün'ün haberine göre, Türkiye'nin gündeminin ilk sırasında yer alanTerör olayları toplumun her alanını olduğu gibi sporu da derinden etkiledi.  Özellikle de en yaygın dal olan futbolu. Terör nedeniyle yaşanan güvenlik endişesi “Futbol ligleri ertensin mi, ertelenmesin mi” tartışmasının başlamasına neden oldu. Özellikle sosyal medyada yapılan tartışmalarda futbol kamuoyunun bir kesimi “Ligler ertelenmesin. Bu zaten terörizmin hedefi. Hayat normal akışıyla devam etmeli” tezini savunurken, diğer bir kesim ise özellikle doğu bölgesinde yaşanan gerginliğin ertelemeyi zorunlu kıldığı görüşünde.

"HENÜZ BİR BAŞVURU YOK"

Terör ve güvenlik endişesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun da  (TFF) gündemini meşgul ediyor. Konuyla ilgili TFF yönetiminde farklı yaklaşımlar var.  TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör Futbol Sorumlusu Ali Düşmez “Spor, savaş sırasında bile yapılır. Orduların bile karşılaştığı bir olaydır. Şu ana kadar erteleme konusunda bize resmi bir başvuru olmadı. Ziraat Türkiye Kupası maçlarını oynattık. Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı. Bu bir spordur. Gönül birliğiyle bu sıkıntı günleri birlikte aşacağız” yorumunda bulundu. Buna karşın ismini vermek istemeyen bir diğer TFF yönetim kurulu üyesi ise “Süper Lig, 1'inci 2'nci ve 3'üncü liglerin ertelemesi konusu şu an gündemde yok. Ancak Bölgesel Amatör Ligi (BAL) çok sıkıntılı görünüyor” ifadelerini kullandı.

KUPA MAÇLARI BAŞLIYOR

19 Eylül'de start alacak Bölgesel Amatör Ligi 12 farklı gruptan oluşuyor. Ligdeki 1'nci ve 2'nci grupların tamamın Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımlarından oluşurken 3'üncü grupta Karadeniz ekipleri ile Kuzey Doğu ekipleri karışık olarak mücadele ediyor. Deplasmanlı 2'nci ve 3'üncü liglerde ise tüm bölgelerden takımlar karışık olarak mücadele ediyor. Öte yandan Bölgesel Amatör Lig ve 3'üncü Lig takımlarının sahne alacağı Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur maçları bugün oynanacak.

CİZRE EVİNE GİDEMİYOR

3. Lig 3. Grup'ta yer alan Cizrespor, bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle yaklaşık 45 gündür Cizre'ye gidemiyor. 13 Eylül'de Batman Petrol ile karşılaşacak Şırnak ekibinin maçtan sonra nereye gideceği de belli değil. Geçen yıl Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olan Cizrespor, terörden en fazla etkilenen kulüplerin başında geliyor.

"BİR SÜRE ERTELENMELİ"

Biz yaşanan olaylardan dolayı ligin bir süre ertelenmesinden yanayız. Burada sürekli sokağa çıkma yasağı var. Takımlar yaşananlardan dolayı antrenmana bile çıkamıyor. Bu sadece bizim için değil tüm doğu takımları için geçerli. Nevşehir'e kampa gitmeyi planlıyorduk ama duyduk ki Van'dan gelen otobüsleri taşlıyorlarmış vazgeçtik. Bu şartlar altında erteleme en doğru karar olur.

"HER ŞEYE RAĞMEN DEVAM"

Bölgemizde bırakın futbol oynamayı transfer yapmak bile zor. Transfer döneminde birkaç futbolcuyla anlaştık ancak son dakikada anne babaları istememiş, arayıp gelmek istemediklerini bildirdiler. Biz burada bu olayların yaşanmasını, insanların ölmesini istemiyoruz. Her şeye rağmen liglerin oynanmasını isteriz. Biz Siirt'in tek takımıyız, burada tek sosyal olgu futbol. O da biterse geriye hiçbir şey kalmaz.

"GÜVENLİK ŞARTIYLA OYNANMALI"

Bu bögledeki maçlarda pek sıkıntımız olmuyor ancak Cizre deplasmanımız var. Bu konuda da sıkıntı olur mu olmaz mı kestiremi-yoruz. Biz maçların elbette oynanmasından yanayız ancak gerekli güvenlik önlemleri alındığı takdirde. Tabii yaşananlar üzüntü verici. Elbette hem biz hem de sporcularımız endişeliyiz. Üzü- lüp ağlıyoruz. Ancak bekleyip görmekten  başka da yapacak bir şey yok şu an.

"MAÇLAR BAŞKA KENTE ALINABİLİR"

Ben tabii ki liglerin ertelenmemesinden yanayım. Bu tabii bizim yaptırım gücümüzün olduğu bir konu değil. Federasyon mutlaka bu konuyla ilgili süreci değerlendirip kararını verecektir. Bence oynanmalı ancak güvenlik de önemli bir konu. Bizim grubumuzda Cizrespor var. Onlarla oynayacağımız maçın illa ki Cizre'de oynanması gerekmiyor. Başka bir kente almak çözüm olabilir.

Bugün