Yaya Toure, Aubemeyang'ın ödül almasını hazmedemedi

Yaya Toure, Aubemeyang'ın ödül almasını hazmedemedi

Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünü Gabonlu golcü Aubameyang'a kaptıran Yaya Toure, değerlendirmeyi haksız buldu.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin  orta saha oyuncusu Yaya Toure, Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünü  kazanamamasına sitem etti.
 
Fransız radyosuna konuşan Toure, 4 yıldır üst üste kazandığı Afrika'da  yılın en iyi futbolcu ödülünü Borussia Dortmund'un Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick  Aubameyang'a verilmesini doğru bulmadığını söyledi.
 
Afrika Uluslar Kupası'nı geçen yıl Fildişi Sahili'nin kazandığını  hatırlatan 32 yaşındaki futbolcu, "Bence bu ödül töreni, Afrika'nın ayıbıdır. Bu  şekilde sonlanması gerçekten de utanç verici. Ama yapacak bir şey yok" dedi.
 
Afrikalıların kendi kıtası ve insanına önem vermediğini savunan  Fildişi Sahilli futbolcu, "Önceliği, kendi kıtamızdaki turnuvalardan daha çok  başka yerlere veriyoruz. Karşı çıktığım şey bu. Örnek verirsem, Lionel Messi'nin  geçen yıl bütün kupaları kazanmasına rağmen yılın en iyi oyuncusu ödülünün  Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gibi bir şey bu" değerlendirmesinde bulundu.
 
Oylamada 143 puan toplayan Aubameyang, Afrika'da yılın  futbolcusu ödülünü kazanan ilk Gabonlu oyuncu olurken, Toure ise 136 oyla ikinci  sırada yer almıştı. Gabon Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası'na grup aşamasında  veda ederken, Aubameyang ise bu sezon Borussia Dortmund formasıyla 17 maçta 18 gole imza atmıştı.