Yenimahalle Belediyesinden çifte kupa

Yenimahalle Belediyesinden çifte kupa

Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün kız ve erkek goalball takımları, 1. Lig Türkiye Şampiyonası'ndan 2 madalya ile döndü

ANKARA (AA) -  Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü'nün kız ve erkek goalball takımları, 1. Lig Türkiye Şampiyonası'ndan 2 madalya ile döndü.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre hentbolda Kadınlar Süper Kupası'nı kazanan Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı'nın ardından bir başarı da görme engelli spor kulübünden geldi. 

Açıklamada, 6 yıldır dünya gol kraliçesi unvanını elinde bulunduran Sevda Altınoluk'un da yer aldığı Yenimahalle Belediyesi Goalball Kadın Takımı'nın 1. Lig Türkiye Şampiyonu olduğu kaydedildi. Gol krallığında dünya ikincisi olan Ekrem Gündoğdu'nun yer aldığı erkek takımı ise Türkiye ikincisi oldu.

 

- Madalyalar başkana

 

Kupa sevincini Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile paylaşan sporcular, desteklerinden dolayı madalyalarını Yaşar'a takdim etti.

Yaşar'ın makamına yapılan ziyarette, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Dilek Bilgilier, Onursal Başkan Erol Sayyıdan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Hasan Sayyıdan, antrenör Salih Sayyıdan ve şampiyon sporcular Sevda-Sevtap Altınoluk, Ali Güneş, Ekrem Gündoğdu yer aldı.

Yaşar, burada yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri engellilerin yaşam hakkını savunduklarını kaydederek, "Her sağlıklı bireyin bir potansiyel engelli olduğu bilinciyle engelli gruplarımıza sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin ilk ampute futbol tesisini, hizmete açtık. Bu dönem hayata geçireceğimiz 'Umut Evi' projesi, engellilere umut olacak. Tüm engelli grupları, bu mekanda sosyal aktivitelerde bulunacak ve hayatı sevecek" ifadelerini kullandı.

Yaşar, sporcuları tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kulüp Başkanı Bilgilier, Yaşar'a, sağladığı imkanlar için teşekkür ederek, "Bu başarımızın mimarı sizsiniz" derken, Kulüp Onursal Başkanı Erol Sayyıdan ise "Yenimahalle'yi engelli sporlarında bir numara yaptınız" şeklinde minnetini dile getirdi.

Yenimahalle Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla başarılarının arttığına değinen dünya gol kraliçesi ve milli takım oyuncusu Sevda Altınoluk da bu spora 12 yaşında başladığını ve 13 yıldır goalball oynadığını söyledi. Başarılarını, Yenimahalle Belediyesi çatısı altında antrenörler Salih Sayyıdan ve Osman Karalı'nın destekleriyle elde ettiğini belirten Altınoluk, "Sporla hayatım değişti. Daha sosyalleştim, yeni yeni dostluklar edindim. Hiç gitmediğim yerlere gitme fırsatım oldu. Dünya genelinde tanınan biri oldum" şeklinde konuştu.

 

AA