Beşiktaş ile eşleşen Darıca: ''Rüyada gibiyiz''

Beşiktaş ile eşleşen Darıca: ''Rüyada gibiyiz''

3. Lig ekibi Darıca G.B ilk maçını Beşiktaş ile 2615 seyirci kapasiteli Darıca 15 Temmuz Stadı'nda oynayacak

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nin takımı olan ve 3.Lig 3.Grupta mücadele eden Darıca Gençler Birliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda D Grubu'nda Beşiktaş, Kayserispor ve Boluspor takımlarıyla eşleşti. İlk Maçını Beşiktaş ile oynayacak olan Darıca G.B futbolcuları işleşmeye ilk tepki olarak "sanki bir rüyadayız" dediler. 
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda D Grubunda mücadele edecek olan 3. Lig takımlarından Darıca G.B ilk maçını Beşiktaş ile 2615 kapasiteli Darıca 15 Temmuz Stadı'nda oynayacak.  Galatasaray'da yetişen ve şu an ise Darıca G.B'nde futbol hayatlarını sürdüren takım kaptanı Sinan Turan, Cafercan Aksu ve kaleci Gökhan Köstereli, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) kura ile ilgili açıklamalarda bulundular.
 
Kura Çekimini Darıca Belediye Başkanı ve Darıca G.B Kulübü fahri başkanı Şükrü Karabacak ile birlikte tesislerde izleyen Darıca G.B futbolcuları Beşiktaş ile eşleşmelerinin ardından sevinç çığlıkları attılar. Darıca Belediye Başkanı ve Darıca G.B Kulübü Onursal Başkanı Şükrü Karabacak eşleşmelerle ilgili yaptığı açıklamada; "Geçen sezon Türkiye şampiyonu olan, Türkiye futbol liginin şampiyonu Beşiktaş gibi Türkiyemizin çok güzide kulüplerinden birisiyle eşleşmiş olmak Darıcamız adına fevkalade sevindirici. Güzel bir kura oldu. Kurayı çeken arkadaşlara teşekkür ediyoruz.  Beşiktaş takımı Türkiye'yi Avrupa'da başarılı bir şekilde temsil ediyor ve ayrıca Türkiye liglerinde de şampiyonluğu kovalayan bir ekip. Ziraat Türkiye Kupasında gerçekten iyi bir grup bana göre.  Çeke bileceğimiz en güzel kurayı çektik. Bir tarafta Beşiktaş grup başı olarak. Devamında da Kayserispor ve benim kendi memleketim Bolu var. Ama artık biz Darıcalıyız.  Darıca G.B bu sezon kupada tarihinde ilk defa gruplara kalmış olması da Darıcamız adına çok sevindirici. Bu hususta Darıca halkının da, çok mutlu olduğunu hep birlikte gözlemliyoruz. Zaten spor tesislerimiz. Kamp yerlerimiz fevk halede  güzel. Süper lig ayarında tesislerimiz var. Bu açıdan Darıcaya yakışan olmuştur diyoruz. Ben başta Beşiktaş olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyorum. Darıca G.B takımımıza da ayrıca başarılar diliyorum'' dedi.
 
"HEPİMİZ, HEYECANLA BU MAÇI BEKLİYORUZ"
 
Darıca G.B Kalecisi Gökhan Köstereli ise ''İlk önce gruplara kalmamız camiamıza hayırlı olsun. Gruplardaki tüm takımlara başarılar diliyorum. Beşiktaş'a gelince şunu söyleye bilirim. Tüm takım arkadaşlarım heyecanlı. Hepimiz o maçı bekliyoruz. Kime sorsanız aynısını der aynı şeyi der.  Şuan ligde de yeni gelen hocamızla toparlanma sürecindeyiz. Son maçımız da yendik.  Beşiktaş'a gelince de, hepimiz de heyecanlıyız . Sahaya çıkıp elimizden gelen her şeyi yapacağız.  Artık sonuçlar ne olur bilinmez. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz de Vodafone arenaya gideceğiz. Zaten Beşiktaş Şampiyonlar ligin de oynuyor. O sahaya çıkıp o oyuncularla oynamak bizim için çok güzel bir şey. Yani Vodafone arenaya çıkıp o sahayı göreceğiz. Beşiktaş Darıca'ya gelecek, Darıca stadı ful olacak. Herkes sevinçli, rüya gibi' 'dedi.
 
Darıca G.B yardımcı hocası Uğur Balcıoğlu yaptığı açıklamada'' Kura ilgili ne düşünüyorsak gerçekleşti. İstediğimiz büyük takımlardan bir tanesi ile oynayıp hem kulüp adına, hem de oyuncu bazında bu tecrübeyi ve o atmosferi tatmak adına  güzel oldu. İddialı mıyız, değiliz gerçekçi olmak lazım. Ama hem kulübümüzün adına, hem de futbolcular adına çok güzel bir heyecan olacak.  Hem de taraftarımız adına buraya iyi takımları getirme adına çok da güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun' 'dedi.
 
"UMARIM SÜRPRİZİ GERÇEKLEŞTİRİR, VODAFONE  ARENADAN GALİP AYRILIRIZ"
 
Darıca G.B takım kaptanı Sinan Turan ''Gerçekten bakıldığında grup aşısından çok güzel bir grup. Beşiktaş'ın olması hem camia açısından, hem de bizim açımızdan güzel oldu. Türkiye'nin güzide takımlarından bir tanesi olan ve şu an Şampiyonlar liginde ülkemizi tanıtan Beşiktaş ile aynı sahada mücadele etmemiz  bizim için de güzel olacak. Beşiktaş ile daha önceki yıllarda oynadığım takımlarda Beşiktaş'a karşı oynadım. Genç arkadaşlar açısından güzel ve heyecanı yüksek bir müsabaka olacak. Umarım sürprizi gerçekleştirir, Vodafone Arena'dan galip ayrılırız" dedi.
 
Cafercan Aksu da yaptığı açıklamada; "Beşiktaş ile karşılaşmak gurur verici. Büyük takımların Darıca'ya gelmesini istiyorduk. Önemli olan onlarla mücadele etmekti. Galip gelmek veya yenilmek çok önemli değil. Beşiktaş'la oynayacağız sonuçta. Ülkenin en önemli takımlarından birisi. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Galip gelirsek ne mutlu bize. İlk kez büyük bir takımla oynayacak olan arkadaşlar var. Onlar bayağı sevinçle karşıladılar bu olayı. Beşiktaş'a karşı oynamak herkese nasip olmaz. Biz alt ligde olduğumuz için, belki o stadı göremeyecek olan arkadaşlar vardı. Belki bize de nasip olmayacaktı futbol hayatı boyunca. Bu bir rüya gibi oldu genç arkadaşlar için. İnşallah rüya da iyi gerçekleşir" şeklinde konuştu.

Etiketler Beşiktaş darıca