Fenerbahçe grupları 3 puanla bitirdi

Fenerbahçe grupları 3 puanla bitirdi

Türkiye Kupası C Grubu 6. hafta maçında Fenerbahçe, Amedspor'u 3-0 mağlup etti.

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son maçında Amer Sportif'i 3-0 mağlup etti.

36. dakikada Salih Uçan'ın güzel asistinde Van Persie farkı ikiye çıkardı.

44.dakikada sahne yine Robin Van Persie çıktı, Panenka penaltısıyla skoru 3-0 yaptı ve ilk yarı bu şekilde tamamlandı.
İkinci yarıda karşılıklı ataklar olsada başka gol olmadı ve sarı-lacivertliler mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 11' yükseltti ve grubu 2. sırada tamamlayarak Beşiktaş'ın rakibi oldu. Amed Sportif ise grubu 2 puanla son sırada tamamladı.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Fenerbahçeli taraftarlar, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya ilgi göstermedi. İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karar gereği, konuk ekip taraftarlarının izleyemediği maçı yaklaşık bin 500 sarı-lacivertli taraftar, tribünden takip etti. 

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Özgüç Türkalp müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

88.DK: Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaşıyor. Miroslav Stoch'un pası ile sol kanatta topla buluşan İsmail Köybaşı yerden pasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru hareketlenen Oleksandr Karavayev'e gönderiyor. Oleksandr Karavayev gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

85.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

82.DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Mansur Çalar sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin sağ tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

82.DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Mansur Çalar sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin sağ tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

81.DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Mansur Çalar uzak mesafeden kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Fabiano Ribeiro'nun üzerine gidiyor.

77.DK: Sağ çaprazda topla buluşan Tekin Adar ceza sahasına girer girmez çok sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

76.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Deniz Naki ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

73.DK: Amed Sportif Faaliyetler'de son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Yağmur oyundan alınırken yerine Tekin Adar oyuna dahil oluyor.

71.DK: Fenerbahçe cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yiğithan Güveli oyundan alınırken yerine Roman Neustadter oyuna dahil oluyor.

70.DK: Hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda Erdi Can Şehit'e faul yaptığı gerekçesi ile Mansur Çalar sarı kart görüyor.

70.DK: Erdi Can Şehit'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Miroslav Stoch yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Kazım Sarı gole izin vermiyor.

68.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Savaş Polat ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak top savunmadan sekerek kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

65.DK: Ceza yayı sol tarafından kullanılan serbest vuruşta Deniz Naki doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Fabiano Ribeiro sol köşeye uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.

51.DK: Bu dakikalarda konuk ekip Amed Sportif Faaliyetler kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

48.DK: Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Salih Uçan yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Kazım Sarı'nın üzerine gidiyor.

46.DK: Amed Sportif Faaliyetler'de iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Bartu Kurtuldu ve Berat Han oyundan alınırken yerlerine Okan Dernek ve Mansur Çalar oyuna dahil oluyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Amed Sportif Faaliyetler'in vuruşu ile başlıyor.

45.DK: Hakem Özgüç Türkalp müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

44.DK: GOOOLL!! Robin Van Persie, Panenka vuruşu ile topu kalenin ortasından filelere gönderiyor ve durumu 3-0'a getiriyor.

44.DK: Penaltı vuruşu için topun başına Robin Van Persie geçiyor...

43.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Caner Koca ortasını altıpas alanına doğu gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Oleksandr Karavayev kafa vuruşunu yapayamıyor. Hakem Özgüç Türkalp oyunu durduruyor ve pozisyonun devamında topun Amed Sportif Faaliyetler'de Hakan Ateş'in eline çarptığını işaret ederek penaltı noktasını gösteriyor!

36.DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile farkı ikiye çıkartıyor! Sol kanatta topla buluşan Oleksandr Karavayev pasını ceza sahası sol çaprazında bulunan arkadaşı Salih Uçan'a gönderiyor. Salih rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve son çizgiye inerek pasını penaltı noktasının önündeki arkadaşı Robin Van Persie'ye gönderiyor. Robin Van Persie bekletmeden vuruşunu yapıyor ve topu sağ üst köşeden filelerle buluşturuyor.

35.DK: Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Yusuf Yağmur ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

34.DK: Sarı lacivertlilerde Yiğithan Güveli, rakibi Bartu Kurtuldu'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

28.DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Samed Karakoç uzak mesafeden sert vuruyor ancak kaleci Kazım Sarı uzanıyor ve bu topu çıkartıyor.

24.DK: Samed Karakoç'un pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Robin Van Persie ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Kazım Sarı gole izin vermiyor.

20.DK: Oyunun bu bölümünde yapılan karşılıklı faullerle oyun sık sık duruyor.

17.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Miroslav Stoch ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiç bir arkadaşına ulaşmıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

14.DK: Bu dakikalarda ev sahibi sarı lacivertliler kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

11.DK: Sol kanattan gelişen atakta Erhan Eren ortasını ceza sahası içi sol tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Yusuf Yağmur kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

8.DK: GOOOLL!!! Fenerbahçe, Salih Uçan ile öne geçiyor! Oleksandr Karavayev'in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Salih Uçan yerden sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

4.DK: Robin Van Persie'nin pası ile sağ çaprazda topla buluşan Oleksandr Karavayev ceza sahasına girer girmez sol ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Kazım Sarı uzanıyor ve bu topa sahip oluyor.

1.DK: Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başlıyor.

Ziraat Türkiye Kupası’nda son hafta heyecanı yaşanıyor. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu’nda Fenerbahçe evinde Amedspor’ ağırlıyor.

Gruptan 2. olarak çıkmayı garantileyen Fenerbahçe, kupadan elenen Amed Sportif’i yenerek taraftarlarına 3 puan hediye etmek istiyor. Kupada henüz galibiyeti olmayan 3 mağlubiyet 2 beraberlik alan Amedspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanından alacağı 3 puanla grubu galibiyetle bitirmek istiyor. 

KADROLAR

Fenerbahçe: Fabiano, Savaş, Yigithan, Kadir, İsmail, Caner, Salih, Samed, Karavaev, Stoch, Van Persie.

Amedspor: Kazım, Berat, Bertuğ, Bartu, Şahin, Şevket, Erhan, Hakan, Ercüment, Yusuf, Deniz Naki.