Fenerbahçe Kayserispor'a patladı

Fenerbahçe Kayserispor'a patladı

Avrupa'ya veda eden, Süper Lig'de de zirvenin 12 puan gerisinde olan Fenerbahçe Türkiye Kupası'nda Kayserispor'u 3-0 mağlup etti.

Oynadığı son 7 resmi maçta 1 galibiyet alabilen, bu süreçte Avrupa'ya veda edip ligde Beşiktaş'ın 12 puan gerisine düşen Fenerbahçe, kupada Kayserispor'u 3-0 yenerek uzun süre sonra galibiyetle tanıştı.

GOL SON DAKİKADA GELDİ

Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan ve hakem Ümit Öztürk'ün yönettiği karşılaşmada Fenerbahçe ilk yarının uzatma bölümünde Fernandao'nun attığı golle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

FARK 2'YE ÇIKTI

İyi savunma yapan ve Kayserispor'un etkili olmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler 71. dakikada farkı 2'ye çıkararak rahatladı.

KAYSERİ İÇİN ŞANSSIZ AN

İlk golde olduğu gibi son vuruşu yapan Brezilyalı Fernandao Kayseri ağlarını havalandırarak sarı-kırmızılıların direncini kırdı. Fenerbahçe, 77'de Erkan Kaş'ın ters vuruşla kendi kalesine attığı golle farkı 3'e çıkardı.

Sahadan 3-0 gibi net bir skorla ayrılan Fenerbahçe rövanşı formalite maçına çevirdi. Yarı finale çıkan takımı belirleyecek rövanş maçı Nisan ayında Kadıköy Ülker Stadı'nda oynanacak.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle sona eriyor.

90. DK: Jeremain Lens'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Moussa Sow'un çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

88. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Güray Vural geçiyor. Güray Vural'ın ortasını kaleci Fabiano Ribeiro yumruklayarak uzaklaştırıyor.

85. DK: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Deniz Türüç'e sert müdahalede bulunan Mehmet Topal, sarı kart görüyor.

83. DK: Hakeme sözlü olarak itirazlarda bulunan Umut Bulut, sarı kart görüyor.

82. DK: Fenerbahçe, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Alper Potuk oyundan çıkarken yerine İsmail Köybaşı giriyor.

76. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Erkan Kaş'ın kendi kalesine attığı golle skoru 3-0 yapıyor. Josef De Souza yerden pasını sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Şener Özbayraklı'ya veriyor. Şener, son çizgiye indikten sonra pasını altıpas içinde bulunan Moussa Sow'a göndermek istiyor, araya giren Erkan Kaş, kayarak tehlikeyi uzaklaştırmak isterken topu kendi ağlarına gönderiyor.

75. DK: Topsuz alanda hakeme itirazlarda bulunan Alper Potuk, sarı kart görüyor.

74. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Jeremain Lens, altıpasın hemen dışından yerden şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

71. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao'nun attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın pası ile altıpasa yakın bir bölgede sol çaprazda topla buluşan Fernandao'nun gelişine yerden çektiği şut Kayserispor ağları ile buluşuyor. Fernandao, bu golle birlikte kupadaki gol sayısını 7'ye çıkarıyor.

68. DK: Kayserispor, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Landry N'Guemo'nun yerine Deniz Türüç'ü oyuna alarak kullanıyor.

61. DK: Hızlı gelişen Kayserispor atağında sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Welliton Soares'in dar açıdan çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'dan dönüyor.

60. DK: Kayserispor, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Hakan Aslantaş'ın yerine Umut Bulut'u oyuna alarak kullanıyor.

58. DK: Landry N'Guemo'nun yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Kubilay Sönmez'in gelişine çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

58. DK: Landry N'Guemo'nun yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Kubilay Sönmez'in gelişine çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

54. DK: Avantaja bırakılan pozisyonda Samba Sow'a sert müdahalede bulunan Şener Özbayraklı, sarı kart görüyor.

52. DK: Kayserispor yarı alanının ortalarında Ozan Tufan'a arkadan sert müdahalede bulunan Samba Sow, sarı kart görüyor.

48. DK: Landry N'Guemo'nun pasına sol kanatta hareketlenen Welliton Soares için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46. DK: İkinci yarı Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45. DK: Ümit Öztürk'ün düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

45. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Güray Vural geçiyor. Güray Vural'ın ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

45. DK: Fenerbahçe'nin attığı golden sonra hakeme itirazlarda bulunan Muammer Yıldırım, sarı kart görüyor.

45. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Fernandao'nun attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Jeremain Lens hızlı bir şekilde kullanıyor ve yerden pasını penaltı noktasına yakın bir bölgede bulunan Fernandao'ya veriyor. Fernandao'nun gelişine çektiği şut Kayserispor ağları ile buluşuyor.

42. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte iyi yükselen Ozan Tufan'ın kafa vuruşuna kaleci Muammer Yıldırım iki hamlede sahip oluyor.

40. DK: Josef De Souza'nın yerden pası ile ceza sahasının hemen içerisinde topla buluşan Fernandao için ofsayt bayrağı kalkıyor.

36. DK: Sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı, ceza sahasına yakın bir bölgeden ortasını yapıyor ancak bu orta herkesi aşıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

34. DK: Mehmet Topal'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasını Kayserispor savunması uzaklaştırıyor.

31. DK: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan gönderdiği pas ile ön direkte buluşan Fernandao, açısı dar olmasına rağmen şutunu çekiyor ancak kaleci Muammer Yıldırım bu şutu kornere uzaklaştırıyor.

30. DK: Ceza sahası yayının hemen dışından Ozan Tufan'ın çektiği şut savunmadan dönüyor.

29. DK: Hakan Aslantaş'ın pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Güray Vural'ın çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

22. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jeremain Lens geçiyor. Lens'in ortasını ön direkte Welliton Soares kafayla uzaklaştırıyor.

20. DK: Welliton Soares'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Hakan Aslantaş'ın ortası kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

19. DK: Kayserispor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanan Alain Traore'nin yerine Güray Vural, karşılaşmaya dahil oluyor.

13. DK: Josef De Souza'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Şener Özbayraklı'nın ortasını Kayserispor savunması uzaklaştırıyor.

11. DK: Kubilay Sönmez'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Alain Traore'nin yerden çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

7. DK: Bu dakikalarda her iki takım da çok fazla pas hatası yapıyor.

3. DK: Hakan Aslantaş'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Erkan Kaş'ın ortası kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

1. DK: Karşılaşma Kayserisporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nde Kayserispor ile Fenerbahçe ilk maçta karşı karşıya geliyor. Kadir Has Stadı’nda oynanan mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetiyor.

Bu mücadelenin rövanşı Nisan ayında oynanacak.

KADROLAR

Kayserispor: Muammer, Erkan, Levent, Douglas, Mabiala, Hakan, Samba Sow, Nguemo, Traore, Kubilay, Welliton

Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Ozan, Josef, Mehmet Topal, Lens, Alper, Fernandao