Futbolda ilginç korona önerisi: Hükmen yeni sayılacak!

Futbolda ilginç korona önerisi: Hükmen yeni sayılacak!
Güncelleme:

İspanya La Liga’da 11 Eylül’de başlayacak yeni sezon öncesi korona virüse karşı alınacak önlemlerle ilgili bir taslak metin oluşturuldu. La Liga yönetiminin hazırladığı taslak metinde sahaya en az 13 kişiyle çıkamayan takımların hükmen yenik sayılması önerisi de yer aldı.

Yeni sezonun 11 Eylül’de başlayacağı İspanya La Liga’da lig yönetimi tarafından korona virüsüne karşı taslak bir protokol oluşturuldu. Mayıs ayının ortasında sezonu sorunsuz tamamlamak isteyen La Liga Başkanı Javier Tebas’ın oldukça ilginç fikirleri var!

İspanya’da yayın yapan El Mundo gazetesine göre; üzerinde çalışılan taslakta futbolcuların çocuklarını okullara götürmemeleri istenecek. Soyunma odalarına girişler sınırlandırılacak. Saha içerisinde ise daha önce futbol dünyasında hiç konuşulmayan ‘Hükmen yenilgi’ kararı!

La Liga yönetimi, takımların en az 13 futbolcusunun sağlıklı olması halinde maçların oynanmasını sağlayacak bir fikir üzerinde duruyor. Bir takım bu sayıya ulaşamazsa bir kez maçın erteleme hakkı var ancak takımda korona vakaları devam eder ve sayıya ulaşılmazsa takım 3-0 mağlup sayılacak.

Gazeteye göre, takımların bu sezon 35 futbolcuyu listeye kaydetme hakkı olacak. 13 futbolcunun kolayca bulunması için sadece 5 futbolcunun A takımdan olması yeterli görülecek.

VALENCIA’DA 10 FUTBOLCU KORONA OLMUŞTU

Korona virüsünün Avrupa’da hızla yayıldığı dönemde Atalanta ile Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Valencia’da 10’u futbolcu 25 kişide corona virüs tespit edilmişti.