Granit Xhaka taraftara ettiği küfür için özür dilemeyi reddetti

Granit Xhaka taraftara ettiği küfür için özür dilemeyi reddetti
Güncelleme:

Premier Lig'de küfür krizi büyüyor. İngiltere Premier Lig'in 10. haftasında Emirates'te Arsenal'in Crystal Palace ile berabere kaldığı maçta taraftarlarla gerginlik yaşayan Xhaka özür dilemeyi reddetti.

Premier Lig'de geçtiğimiz hafta sahasında Crystal Palace ile 2-2 berabere kalan Arsenal'de maça damga vuran isim Granit Xhaka olmuştu.

Oyundan çıkarken kendisine tepki gösteren taraftarlara karşılık veren yıldız oyuncu daha sonra tepkiyi abartarak küfür etmişti.

Maçın 61. dakikasında skor 2-2 iken oyundan alınan Xhaka, yerini Bukayo Saka'ya bırakırken tribünlerin kendisine tepkisine karşılık verdi.

Yuhlamalara "Sizi duyamıyorum, bağırın" şeklindeki el hareketleriyle cevap veren Xhaka, bu hareketin ardından iyice yükselen seslerin ardından önce taraftarlara "F..k off" ifadesiyle tepki gösterdi, daha sonra da oyundan çıkarken formasını çıkarıp direkt olarak soyunma odasının yolunu tutmuştu.

ÖZÜR DİLEMEYİ REDDETTİ

Ada'ya damga vuran olayın yankıları devam ederken Xhaka'nın herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalıp kalmayacağı merak ediliyordu.

İngiliz basınında yer alan iddiaya göre Arsenal Teknik Direktörü maçın ardından Xhaka'yı ikna etmek için telefonla arayarak taraftarlardan özür dilemesini istedi ancak tecrübeli futbolcu bunu reddetti.

HEM PARA CEZASI VERİLECEK HEM DE KAPTANLIĞI ALINACAK

Arsenal'in disiplin soruşturması başlattığı İsviçreli futbolcunun özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından bir aylık maaşına denk gelecek şekilde para cezasına çarptırılacağı ve kaptanlığının alınacağı belirtiliyor.

Temmuz 2016'da Borussia Mönchengladbach'tan 45 milyon Euro'ya transfer edilen merkez orta saha oyuncusu Xhaka, Arsenal formasıyla 144 maçta 11 gol attı, 15 de asist kaydetti.

Etiketler Arsenal Granit Xhaka