Taha Akgül mayosunu sergiye armağan etti

Taha Akgül mayosunu sergiye armağan etti
Güncelleme:

Taha Akgül, altın madalya kazandığı müsabakada giydiği mayosunu sergiye armağan etti.

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyanın sahibi olan milli güreşçi Taha Akgül, annesi Gülbahar Akgül ile birlikte Olimpiyatlar Sergisi'ni ziyaret ederek altın madalya kazandığı müsabakada giydiği mayosunu sergiye armağan etti.

Akasya Avm'de yer alan sergiyi gezen milli güreşçi Taha Akgül ve annesi Gülbahar Akgül, başarılı sporcunun Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandığı müsabakada giydiği mayoyu sergiye armağan etti.
 
Turnaoğlu: "İlham kaynağı oldu"
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran Taha Akgül olduğunu belirterek, "Olimpiyat Oyunları'nın global sponsoru olarak markalarımızla birlikte yürüttüğümüz 'Teşekkürler Anne' kampanyası kapsamında Taha Akgül gibi değerli sporculara ve Gülbahar Akgül gibi bu değerli sporcuları yetiştiren annelere sponsor olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran Taha Akgül, sadece ülkesine ve ailesine büyük bir gurur yaşatmadı. Aynı zamanda, inanıyoruz ki, birçok gencimiz için Olimpiyatlara giden yolda önemli bir ilham kaynağı oldu. Türkiye'deki değerli paydaşımız TMOK ile birlikte, çocuk ve gençlerimize spor konusunda ilham verebilmek için açtığımız Türkiye'nin ilk Olimpiyatlar Sergisi'ne Taha Akgül'ün altın madalya kazandığı mayoyu armağan ediyor olması bizim için çok değerli" dedi.
 
Gülbahar Akgül: "Gurur duyduk, duygulandık"
Milli Güreşçi Taha Akgül'ün annesi Gülbahar Akgül, oğlunu Rio'da canlı olarak izlediğini belirterek, "Oğlumu finale çıkınca çok heyecanlandım. Oğlumu canlı olarak izlemek çok heyecanlı. Oğlum da emeğimiz boşa çıkarmadı sağolsun. Birinci olarak İstiklal Marşımızı söyletti. Gurur duyduk, duygulandık. Bütün anneler çocuklarının arkasında durmalılar. Destek olmaları lazım. Başaramasalar da destek olmaları gerekiyor. Biz de Taha küçükken çok destek olduk" ifadelerini kullandı.
 
Taha Akgül: "2020 Olimpiyatları'nda ülkemiz daha da başarılı olacaktır"

Duygularını paylaşan şampiyon güreşçi Taha Akgül ise, "Rio Olimpiyatları'nda seri başı olmam nedeniyle o günü sadece bir mayo ile tamamladım ve onu da buraya hediye ediyorum. Rio Olimpiyatları'nda altın madalyanın çıkmaması ve güreşlerinde son gün olması üzerimizde baskıyı arttırdı. Üzerimde çok büyük stres vardı ama şampiyon olacağıma inandım. İstiklal Marşımızı söyletmek bana nasip oldu. 2020 Olimpiyatları'nda ülkemiz daha da başarılı olacaktır. Bundan önce annemin ve babamın yurt dışına gelmelerini istemiyordum. Çünkü maça çok konsantre oluyordum. Konsantrem dağılmasın diye götürmüyordum. En büyük organizasyona annem geldi ve şampiyon olmamı gördü. Annem her zaman bana dua etti" diye konuştu.
 
Türkiye'nin ilk Olimpiyatlar Sergisi, Taha Akgül'ün mayosu ile birlikte Muhammed Ali'nin boks eldiveni ve Michael Jordan'ın ayakkabısı gibi Olimpiyatlar tarihine damgasını vuran birçok özel parçaya ev sahipliği yapıyor.

Milliyet