''Keşke ben de yarışabilseydim''

''Keşke ben de yarışabilseydim''
Güncelleme:

Eski milli halterci Halil Mutlu açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatlarda üç kez şampiyonluğa ulaşan ve adını altın harflerle Türk spor tarihine yazdıran eski milli halterci Halil Mutlu, bu dönemde sporcu olmayı çok istediğini söyledi.

Halil Mutlu, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Türkiye'nin son günlerde yaşadığı olumsuzluklara vurgu yaparak, bu  dönemde madalya kazanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletini  sevince boğmak istediğini ifade etti.
 
1996 Atlanta, 2000 Sidney ve 2004 Atina Olimpiyatları'nda altın  madalya kazanan ve Naim Süleymanoğlu ile birlikte bu unvana sahip Mutlu,  "Türkiye'nin yaşadığı süreçte tam şampiyon olma zamanı. Keşke ben de  yarışabilseydim." dedi.
 
Halil Mutlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimine tepki göstererek, vatandaşların darbeyi asla kabul etmeyeceğini  vurguladı.
 
Demokrasi nöbetlerine katıldığını anlatan Mutlu, "Bu olayların  olimpiyatları etkilemesi söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanımızın ve  vatandaşlarımızın morale ihtiyacı var. Tam kazanma zamanı. Daha öncesinde bir  sürü madalya kazanılmış. Bu süreç devam ediyor. Tam şampiyon olma zamanı. Keşke ben de yarışabilseydim. Gençlerimize zaman vermek lazım. Günümüzü değil,  geleceğimizi kurtaralım." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde böyle  hainlerin olması nedeniyle utandığını dile getiren Mutlu, şöyle devam etti:
 
"Bugün ortaya çıkan olaya üzülüyorum. Bizler daha güçlü ve daha  aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Demokrasiye sahip çıkıyoruz. Çok şey söylemek  lazım ama kınıyorum. Hiçbir Türk vatandaşının bu girişimi tasvip edeceğini  düşünmüyorum. Türkün, Türkten başka dostu yok. Onları Türk olarak görmüyorum.  İçimizde, bizi, birbirimize kırdırmaya çalışan bazı güçler var. Onlar bizden  değil."
 
"Madalyadan ziyade olimpiyat ruha önemli"
Mutlu, olimpiyatlarda madalyadan daha çok olimpik ruhun önemli bir  unsur olduğunu dile getirdi.
 
Olimpiyat madalyasının diğerlerinden farklı olacağını belirten Mutlu,  "Olimpiyat köyünde olabilmen için en iyilerden birisi olman lazım." dedi.
 
Spor yaptığı dönemle şimdiki zaman arasında farkların bulunduğunu  anlatan Mutlu, şunları söyledi:
 
"Hem ekonomik anlamda, hem de halter malzemeleri açısından farklılık  var. Şimdi sporu seven bir Cumhurbaşkanımız var. Ancak bir o kadar da başarıda  geriye gidiyoruz. Eskiden olimpiyatlara giderken yapabileceğimiz ve  yapamayacağımız belliydi. Bugün baktığımızda 'inşallah bir madalya alırız'  diyoruz. Haltere baktığınızda Türk sporunda böyle bir gerçek var. Olanakları  doğru kullanmadığınız sürece başarısızlık ortaya çıkıyor."
 
Genç sporculara zaman tanımadıklarını dile getiren Mutlu, "İmkanları  zamana yayarsak, gençlere zaman tanırsak ve yoldaki engelleri kaldırırsak, başarı  gelir. 'Bir sonraki olimpiyatlar' dememeliyiz. Uzun bir zamana yaymalıyız.  Olanakları har vurup, harman savurmamalıyız. Olanakları maalesef doğru kullanmıyoruz." diye konuştu.
 
"Halterde Daniyar'dan madalya bekliyorum"
Halil Mutlu, 4 kota aldıklarını ancak kadınlarda madalya beklentisinin  bulunmadığına dikkati çekerek, "Halterde Daniyar'dan madalya bekliyorum." dedi.
 
"İnşallah bir madalya diyoruz." diyerek görüşlerini açıklayan Mutlu,  "4 kotamız var. Bir madalya alabileceğimizi düşünüyorum. Maalesef görünen köy bu.  Altın mı, gümüş mü, bronz mu onu da yarışmada göreceğiz. Kadınlarda maalesef  madalya şansımız yok." değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye'den genel olarak Rio'da toplamda 5 madalya beklediğini anlatan  Mutlu, şunları kaydetti:
 
"Genel olarak baktığımızda ise güreşte Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'ten  beklentim var. Hiçbir madalya sürpriz değildir, güreşten bir madalya daha  çıkabilir. Halter Avrupa'da çok başarılıydı. Atletizmde de Avrupa'da madalya  aldık ama olimpiyatlara gidince 3-4 sporcuya bel bağlanıyor. Atletizmden bir  madalya çıkar diye düşünüyorum. 15-20 madalya olsun istiyoruz. Tekvando ve diğer  branşları unutmamak lazım. Sporun içindeki biri olarak madalya konusunda bir şey  söyleyemiyorum. Ülkemiz için pek fazla beklenti içine girmiyorum. Ancak minimum 5  madalya diyorum. Ülkemin gençlerinin daha fazla alacağına inancım tam. Daha  önceki olimpiyatlardan daha fazla madalya almalarını bekliyorum ama bu şartlarda  zor."