Hasan Hüseyin Akınay göz kamaştırıyor

Hasan Hüseyin Akınay göz kamaştırıyor
Güncelleme:

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta ligin zirvesinde yer alan Gümüşhanespor’un kalecisi Hasan Hüseyin göz kamaştırıyor.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta ligin zirvesinde yer alan Gümüşhanespor'un kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, 13 maçta 5 gol yiyerek kalesinde devleşti. 9 maçta kalasini gol kapayan başaralı eldiven Gümüşhanespor’un ligin zirvesinde yer almasında önemli katkı sağladı. 4 golle 3 Lig 1. Grup’ta mücadele eden Sancaktepe Belediyespor’un ardından profesyonel liglerde en az gol yiyen takım olan Gümüşhanespor’un başaralı kalecisi, Spor Toto Süper Lig’de ve 1. ligde mücadele eden bir çok kaleciyi performansıyla geride bıraktı.

Akınay: “Benim için onur verici”

Gümüşhanespor’un başaralı kalecisi Hasan Hüseyin Akınay, liglerin en az gol yiyen kalecilerinden biri olma ünvanını taşımanın onur verici olduğunu belirterek, ” Bunda takım arkadaşlarımın önemli payı var. Ekip olarak çok iyi defans yapıyoruz. Takımı arkadan takip eden biri olarak kalecinin her zaman lider olması gerektiğine inanıyorum. Maç sırasında olsun maç sonralarında olsun takım olarak iyi bir iletişim halindeyiz. Bunun da başarımızda önemli etkisi var. Takım olarak az hata yapmamız ve benimde az gol yemem bana ve takıma ayrı bir özgüven veriyor. Bundan sonra da takımının başaralı olması için elinden gelenin en iyisini yapmak istiyorum” dedi.

Türkiye Profesyonel Liglerde lider olan takımlar ve yedikleri goller ise şöyle

Spor Toto Süper Ligin lideri Medipol Başakşehir oynadığı 11 maçta kalesinde 7 gol gördü. TFF 1. Lig lideri Yeni Malatyaspor ise geride kalan 11 maçta ise kalesinde 10 gol gördü. 2 Lig Beyaz Grup lideri Amed Sportif Faaliyetler ise 13 maçta kalesinde 7 gol görürken, kırmızı grup lideri Gümüşhanespor ise 13 maçta kalesinde 5 gol gördü. 3 Lig 1 Grup lideri Sancaktepe Belediyespor 13 maçta 4 gol, 2 grup lideri Bodru Belediyesi Bodrumspor 10 gol, 3 grup lideri Afjet Afyonspor ise kalesinde 12 gol gördü.

AMK Gazetesi