Iniesta rolü Arda'nın

Iniesta rolü Arda'nın
Güncelleme:

İspanyol basını da Arda’nın, Barça’da ilk 11’de forma giyip giyemeyeceğini tartışıyor.

Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini yorumlayan Sport gazetesinden Gil, “Bize göre Luis Enrique, Arda’yı Iniesta’nın yerinde, yani orta sahanın solunda oynatacak. Iniesta ise takımdan ayrılan Xavi’nin pozisyonuna geçecek” diye konuştu.

Barcelona’nın Arda Turan’ı transfer etmesinin yankıları devam ederken, İspanyol basını da Arda’nın, Barça’da ilk 11’de forma giyip giyemeyeceğini tartışıyor.

Sport gazetesinden Jordi Gil, teknik direktör Luis Enrique’nin sezon bitmeden önce dönemin kulüp başkanı Bartomeu ile görüşüp Arda Turan’ı transfer etmek istediğini belirterek, “Bize göre Luis Enrique, Arda’yı Iniesta’nın yerinde, yani orta sahanın solunda oynatacak. Iniesta ise takımdan ayrılan Xavi’nin pozisyonuna geçecek” ifadelerini kullandı.

“Luis Enrique, lig sonlarına doğru daha fazla belli olan orta sahadaki eksikliği Arda ile kapatmak istiyor” yorumunu yapan Gil, milli futbolcunun Barça’nın asist eksikliğini kapatabilecek bir oyuncu olduğunu söyledi.

İspanyol gazeteci, Arda’nın ilk 11’e girmesi için en önemli rakibinin Ivan Rakitic olacağını savundu.

Marca gazetesi de, “Arda, daha sert ve güçlü bir Iniesta” başlığı altında verdiği haberde, Enrique’nin Arda’yı takıma dahil ederek, Andres Iniesta’yı daha fazla rotasyona sokmayı planladığını öne sürdü. Haberde, “Arda, Iniesta’nın yerine önemli bir alternatif olacak. Hücumlarda takımına büyük destek veren Arda, aynı zamanda Iniesta’ya nazaran fizik olarak daha güçlü. Bu da Katalan takımının aradığı özelliklerden biri”  değerlendirmesinde bulunuldu.

El Mundo Deportivo ise Arda’nın, “La Liga’da topu en iyi kontrol edebilen ve saklayan futbolcu” olduğunu kaydederek, “Asist vermeyi iyi bilen Arda’nın gelişi, en çok Neymar ve Luis Suarez’in yüzünü güldürecek” yorumunu yaptı.

Arda Turan’ın bir dönem rakip olduğu Andres Iniesta’ya göre daha sert ve güçlü olduğu belirtildi.

Luis Enrique’nin beş harikası

İspanyollar takımın en önemli beş yıldızını bir kolajda bir araya getirdi, ilk 11’de aynı anda yer alacak Arda, Messi, Suarez, Neymar, Iniesta başlıktaki deyişle isimlendirildi.