İspanyolların borcu 230 milyon euro

İspanyolların borcu 230 milyon euro
Güncelleme:

İspanya'da 1. lig (La Liga) ve 2. ligde mücadele eden kulüplerin maliyeye borçları 230 milyon euro olarak açıklandı.

İspanya Spor Yüksek Konseyi Finans Kontrol Bölümü Başkan Yardımcısı  Fernando Puig de la Bellacasa ile 1. ve 2. lig kulüplerinin bağlı olduğu  Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun yöneticilerinden Javier Gomez, İspanyol  kulüplerinin ekonomik durumlarıyla ilgili basına bilgi verdi.

La Liga ve 2. ligde yer alan 40 kulüpten sadece Real Madrid ile  Barcelona'nın maliyeye borcu bulunmadığını belirten Gomez, 230 milyon avroluk  toplam borcun yüzde 70'inin La Liga'dan Atletico Madrid ve Espanyol ile 2. ligden  Valladolid, Zaragoza, Elche ve Mallorca kulüplerine ait olduğunu duyurdu.
 
Ülkedeki futbol kulüplerinin büyük bir ekonomik krizi atlattıklarını  ifade eden Gomez, kulüplerin maliyeye 2012'de 750 milyon avro olan toplam  borcunun, yapılan anlaşma sayesinde 4 yılda 520 milyon avro düşürüldüğünü  vurguladı.
 
 Gomez, mevcut durumda İspanyol futbol ekonomisinin sağlam olduğunu  dile getirerek, La Liga kulüplerinin 2019'da Avrupa'nın en sağlıklı futbol  ekonomisi konumuna geleceğini iddia etti.