İspanyolların gözünden Arda Turan

İspanyolların gözünden Arda Turan
Güncelleme:

Barcelona'da ilk maçına çıkacak Arda Turan'ı Marca gazetesinden Juan Castro ve As gazetesinden Patricia Cazon değerlendirdi.

Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan Arda Turan, ilk resmi maçı için artık saatleri sayıyor.
 
FIFA'nın transfer yasağı nedeniyle ligin ilk yarısında oynayamayan yıldız futbolcu, bu gece Nou Camp'ta Espanyol ile yapacakları Kral Kupası maçında forma giyecek.
 
Milli futbolcunun Atletico Madrid'deki etkisi, futbolunun İspanya'da geçirdiği evrim, Barcelona'nın oyun sistemi içerisindeki olası yeri ve Katalan ekibinde neler yapabileceğine dair kendisini yakından takip eden iki ismin görüşlerine başvurduk. As gazetesi yazarı Patricia Cazon ve Marca gazetesinden Juan Castro, Arda ile ilgili görüşlerini paylaştılar. 
 
Patricia Cazon - AS
 
'Arda Barcelona'da tarih yazabilir'

 
"Arda Turan son yıllarda Atletico Madrid'in en önemli oyuncularından bir tanesiydi. Oyunun kaderini her an değiştirebiliyor ve sahada sihirli işlere imza atabiliyordu. Bir keresinde birisi bana, Atletico'nun Arda'nın yetenekleriyle büyümeye başladığını söylemişti. Böyle kaliteli bir oyuncunuz olduğunda işleri yoluna koymak daha kolay oluyor.
 
Arda her yerde Arda'dır. İster Atletico'da olsun ister Barcelona'da. Fiziğine dayalı değil, aklıyla oynayan bir futbolcu. Sadece altı aylık bir oynamama dezavantajı var önünde. Ancak bir kere forma giymeye başladı mı, artık Barcelona ligde o bölgenin en iyi oyuncularından bir tanesine sahip olacak. Iniesta ve Messi'nin işlerini kolaylaştıracaktır. Neymar ve Suarez ise oyun içinde daha çok parlamalarını sağlayacak bir partner bulacaklar. Arda Barcelona'da tarih yazabilir"
 
Juan Castro - MARCA
 
'Ortam Atletico'dan daha uygun'

 
"Atletico Madrid'in son dönemdeki başarısında Arda Turan'ın büyük payı var. Bence takımdaki kilit isim oydu. Dengeli bir takıma kalitesiyle güç katıyordu. Ayrıca sahada büyük efor sarfediyor, savunma da yapmaya çalışıyordu. Hem liderlik görevi üstlenen hem de çok çalışan bir isim olarak takdir topladı.

Arda İspanya'ya geldiğinden bu yana büyük ilerleme kaydetti ve kendisini geliştirdi. Barcelona'ya olan katkısının, Atletico'ya olandan bile daha çok olacağını düşünüyorum. Oyun tarzı ve kalitesi Barça'ya çok uygun. Dolayısıyla yeteneklerini sergilemek için Atletico Madrid'den daha uygun bir ortam bulacak. Bu da daha başarılı olmasını sağlayacaktır".  

Milliyet