Lampard 1000'ler kulübüne hazırlanıyor

Lampard 1000'ler kulübüne hazırlanıyor
Güncelleme:

Frank Lampard, Manchester City ile West Bromwich Albion arasında oynanacak maçta oynarsa 1000. maçına çıkacak.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin tecrübeli orta saha oyuncusu Frank Lampard, takımının West Bromwich Albion ile hafta sonu oynayacağı lig karşılaşmasında forma giymesi halinde profesyonel kariyerinde 1000'inci maçına çıkacak. 

 Manchester City ile sözleşmesinin sezon sonunda dolmasının ardından futbol hayatına ABD'nin New York City takımında devam edecek 36 yaşındaki Lampard, kariyerindeki 1000'inci maça çıkmaya hazırlanıyor. 

 Futbol hayatına 1995'in ekim ayında başlamasının ardından West Ham United, Swensea City, Chelsea ve Manchester City gibi önemli kulüplerde forma giyen emektar futbolcu Lampard, Manchester City'nin cumartesi günü konuk edeceği West Bromwich Albion karşılaşmasında forma giymesi halinde "1000'ler kulübüne" girecek. 

 İngiltere'deki kulüp kariyerinde 873, milli takım kariyerinde A Takım'da 106, B Takımı'nda bir, 21 Yaş Altı Takımı'nda ise 19 kez forma giyen Lampard, bu karşılaşmalarda 296 gole imza attı. 

 İngiltere'de daha önce 1000 kez forma giyen diğer bir oyuncu, Manchester Unitedlı eski futbolcu Ryan Giggs olmuştu. Kariyerini 40 yaşında noktalayan Galli oyuncu Giggs, Manchester United ile Real Madrid arasında 2013'te oynanan karşılaşmada "1000'ler kulübüne" girmişti.

AA