Londra derbisi Arsenal'in

Londra derbisi Arsenal'in
Güncelleme:

İngiltere Lig Kupası 3. tur maçlarında Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool ve Southampton rakiplerini yenerek 4. tura yükseldi.

İngiltere Lig Kupası 3. turunda bugün yapılan maçlarda Tottenham ile oynadığı Londra derbisini kazanan Arsenal'ın yanı sıra Chelsea, Manchester United, Liverpool ve Southampton tur atladı.

Tottenham Hotspur 1-2 Arsenal

Londra derbisinde Tottenham Hotspur'a konuk olan Arsenal, Mathieu Flamini'nin her iki yarıda attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak, dördüncü tura adını yazdırdı. Ev sahibi ekibin tek golü 56. dakikada Calum Chambers'in kendi kalesine gönderdiği topla geldi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, bu karşılaşmada yedek kulübesinde görev bekledi.

Walsall 1-4 Chelsea

Sezona kötü başlayan ve geçen hafta sahasında Arsenal'ı yenerek moral bulan Chelsea, deplasmanda Walsall ile yaptığı mücadeleyi Ramires, Remy, Nascimento ve Pedro'nun golleriyle 4-1 kazanarak, kupada yoluna devam etti. Londra temsilcisinde federasyon tarafından 3 maçtan men cezası alan Diego Costa forma giymedi.

Manchester United 3-0 Ipswich Town

Manchester United, Old Trafford Stadı'nda ağırladığı Ipswich Town'ı üç golle eledi. Rooney'nin 23. dakikada perdeyi açtığı mücadelede Pereira 60. dakikada farkı ikiye çıkarırken, Martial 90. dakikada skoru belirleyen golü kaydetti.

Milton Keynes Dons 0-6 Southampton

Gecenin en farklı skorunu Ronald Koeman'ın çalıştırdığı Southampton elde etti. Geçen sezon Lig Kupası'nda Manchester United'ı 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek tarihi bir başarı yakalayan MK Dons ile deplasmanda karşılaşan Southampton, maçı 6-0 kazanarak tur atladı.

Liverpool 4-3 Carlisle United

Menajer Brendan Rodgers'ın görevine son verileceği iddialarının basına yansıdığı Liverpool, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 berabere tamamlanan mücadelede İkinci Lig takımlarından Carlisle'yi penaltı atışları sonucu 3-2 yenerek bir üst tura çıktı.

Diğer maçlar

Gecenin diğer maçlarında Charlton'ı 4-1 mağlup eden Crystal Palace, Newcastle United'ı 1-0 yenen Sheffield Wednesday ve West Bromwich'i 3-0'lık skorla geçen Norwich City dördüncü tura yükseldi. Kupada dün oynanan mücadelede ligde aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, deplasmanda Leicester City'e 2-1 yenilerek kupaya veda etmişti.