Arda Turan mesajları sahte çıktı

Arda Turan mesajları sahte çıktı
Güncelleme:

Arda Turan'ın Ebru Şallı, Kısmetse Olur Evi'nden Cansel Çördük ve fitness eğitmeni Elif Güngör ile mesajlaştığı iddia edilen ve sosyal medyada yayılan konuşma fotoğraflarının sahte olduğu ortaya çıktı

“Instagram'dan mesaj attı” diyenlerin başka bir uygulama kullanarak kendilerine mesaj attığı ortaya çıktı. Arda Turan'ın Aslıhan Doğan'la ayrıldığı dönemde Ebru Şallı, Kısmetse Olur Evi'nden Cansel Çördük ve fitness eğitmeni Elif Güngör'ün 'Arda bana mesaj attı' demesi de akıllara 'Bu uygulamayı mı kullandılar?' sorusunu getirdi.

GERÇEKLER ORTADA

Pek çok sosyal medya fenomeni ve ünlü kişilerin uygulamayla kendilerine Instagram'dan DM attığı ortaya çıktı. Kısa süre öncesine kadar birçok isim Arda Turan'ın kendisiyle iletişim kurduğunu iddia ederek gündeme gelmeyi başarıyordu. Ancak gerçek ortaya çıktı.

KENDİLERİ YAZIYORMUŞ

Popüler figürlerle iletişim halinde olduğunu söyleyen bu hesap sahiplerinin Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen bir program sayesinde kendilerine, ünlü isimlerin adını kullanarak mesaj yazdıkları ve bunu bazı programlar sayesinde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Böylelikle çapkınlıkla suçlanan Arda Turan'ın da o mesajları göndermeme ihtimali güçlendi.

SAHTE MESAJ NASIL YAZILIYOR?

Akıllı telefonlar için oluşturulan bir programla Instagram'dan sahte DM konuşması yapmak mümkün. Telefonuna yüklenen uygulama açılınca, menüden en alttaki Yeni Mesaj butonuna basılıyor. Daha sonra sahte DM oluşturulacak kişinin profil bilgilerini (kullanıcı adı, profil resmi) ayarlayarak kaydet seçeneği tuşlanıyor. Ardından konuşma ekranına giriliyor ve direkt mesaj yazma kutusundan mesaj yazılıyor. Mesaj gönderen taraf olmak isteyenler, gönder butonunun yanında bulunan okun yeşil olmasına dikkat ediyor.

Ebru Şallı Arda Turan'ın kendisiyle buluşmak istediğini iddia etmişti.

Güneş