Manchester City tam gaz

Manchester City tam gaz
Güncelleme:

Lider Manchester City son dakikada bulduğu golle sahasında Crystal Palace'ı 1-0 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

Manchester United'a deplasmanda 3-1 mağlup olan Liverpool, son üç haftada 8 puan kaybetti.

İngiltere Premier Lig'in 5. haftasında lider Manchester  City, Manchester United ve Arsenal sahadan üç puanla ayrılırken, sezona kötü  başlayan son şampiyon Chelsea puan kayıplarına bir yenisini ekledi.
 
Ligin ilk dört haftasında hiç gol yemeden bütün maçlarını kazanarak  zirveye yerleşen Manchester City, sahasında ağırladığı Crystal Palace'ı tek golle  mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. İlk yarısı golsüz sona eren  karşılaşmada Manchester ekibine üç puanı getiren golü 90. dakikada Iheanacho kaydetti.
 
Ev sahibi ekibin yaz transfer döneminde Liverpool'dan renklerine  bağladığı Raheem Sterling sakatlığı sebebiyle bu maçta forma giymezken, 27  yaşındaki Arjantinli futbolcu Sergio Agüero girdiği ikili mücadele sonrasında  sakatlanarak yerini De Bruyne'ye bıraktı.
 
Haftanın önemli maçında Manchester United, sahasında ağırladığı  Liverpool'u 3-1'lik skorla geçti. "Kırmızı Şeytanlar"a üç puanı getiren golleri  49. dakikada Blind, 70. dakikada penaltıdan Herrera ve 86. dakikada Martial  atarken, konuk ekibin tek golü 84. dakikada Benteke'den geldi. Sezonun ilk iki maçında sahadan galibiyetle ayrılan Liverpool son üç haftada 8 puan kaybetti.
 
Geçen hafta Newcastle United deplasmanından galibiyetle dönen Arsenal,  sahasında Stoke City'i Walcott ve Giroud'nun golleriyle 2-0 mağlup etmeyi  başardı. Kuzey Londra temsilcisinin Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil 90  dakika forma giydi.
 
Sezona çok kötü bir başlangıç yapan Jose Mourinho yönetimindeki son  şampiyon Chelsea, puan kayıplarına bir yenisini ekledi. Everton deplasmanında  Naismith'in "hat-trick" yapmasına engel olamayan "Maviler" sahadan 3-1 mağlup  ayrıldı. Londra ekibinin tek golünü Matic attı.
 
Kalesinde şu ana kadar 12 gol gören ve ligin en fazla gol yiyen takımı  olan Chelsea, topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor. Mourinho'nun öğrencileri,  gelecek hafta Londra derbisinde Arsenal ile Stamford Bridge Stadı'nda  karşılaşacak.
 
Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West  Ham United, haftanın son maçında Newcastle United ile puan mücadelesi verdi.  Londra ekibi, Payet'nin her iki yarıda attığı gollerle karşılaşmayı 2-0  kazanırken, puan cetvelinde de beşinci sıraya yükseldi. Bilic'in öğrencileri  gelecek hafta lider Manchester City ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.
 
Gol krallığı yarışında 4'er golle Callum Wilson (Bournemouth), Riyad  Mahrez (Leicester City) ve Bafetimbi Gomis (Swansea City) ilk sırada buluyor. Bu  futbolcuları üçer golle Steven Steven Naismith (Everton) ve Andre Ayew (Swansea  City) izliyor.