Manchester City'de büyük şok !

Manchester City'de büyük şok !
Güncelleme:

İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea'nin gerisinde kalan Manchester City ilginç bir istatistiğe imza attı.

Manchester City, 2011'den bu yana transfere yaklaşık 450 milyon Euro harcadı. Ancak son dört yılda bu transferler için harcanan paralar deyim yerindeyse çöpe gitti. Zira Mavilerin, bu dönemde aldığı oyunculardan sadece ikisi ilk 11'e girebildi.

2011'de "Hart; Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov; Silva, Toure, Barry, Nasri; Aguero, Dzeko" ilk 11'iyle mücadele eden City'de, o kadroda sadece iki isim değişebildi.

Transfere ayrılan devasa rakama karşın, Martin Demichelis ve Fernando, ilk 11'de kendine yer bulabildi. Son dört sezon Fernando, Gareth Barry'nin, Martin Demichelis ise Joleon Lescott'ın formasını kapmayı başardı.

ARSENAL'DE 355 MİLYON EURO, 20 DEĞİŞİKLİK
City'nin Premier Lig'deki rakiplerinden Arsenal ise bu dönemde ilk 11'deki 10 ismini değiştirdi. Kuzey Londra ekibi bu dönemde transfere yaklaşık 355 milyon Euro harcadı. 2011'deki kadrosundan sadece Koscielny'yle devam eden Topçular'da, Ospina; Debuchy, Koscielny, Mertesacker, Monreal; Coquelin, Cazorla; Welbeck, Mesut Özil, Sanchez; Giroud bu sezon 11'e giren 10 oyuncu oldu.

BARCELONA VE REAL MADRİD'DE 6 DEĞİŞİKLİK
İspanya ve Şampiyonlar Ligi'nin favorisi Barcelona'danın ilk 11'indeki değişiklik sayısı 6 oldu. Bu dönemde transfer edilen Ter Stegen, Marcherano, Alba, Rakitic, Luis Suarez ve Neymar gibi oyuncular ilk 11'in vazgeçilmezlerinden oldu. Katalan ekibinin kasasından bu sürede transfer için 390 milyon Euro çıktı.

Son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ise 2011'den bu yana transfere yaklaşık 475 milyon Euro harcadı.
Angel di Maria, Mesut Özil ve Gonzalo Higuain'i büyük paralarla satan Real Madrid; Carvajal, Varene, Modric, Kroos, Rodriguez, Bale gibi toplam 6 ismi ilk 11'ine monte etti.

CHELSEA'DE 580 MİLYON EURO, 9 DEĞİŞİKLİK
Chelsea, 2011'den bu yana transfere yaklaşık 580 milyon Euro harcadı. Londra ekibinin harcadığı ücretin karşılığında 11'deki 9 oyuncu değişti.

2011'de Cech; Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole; Ramires, Essien, Lampard, Malouda; Anelka, Drogba'yı
ideal 11'inde oynatan Chelsea'de, o kadrodan sadece iki isim kaldı, Branislav Ivanovic ve kaptan John Terry.

Rus oligark Ramon Abramovich'in sahibi olduğu İngiliz ekibi, Courtois, Cahill, Azpilicueta, Matic, Fabregas, Hazard, Oscar, Willian ve Costa'lı ilk 11 oluşturdu.

BAYERN'DE 7 YENİ İSİM
Bayern Münih, 2011'deki 11'inden 7 ismi değiştirdi. 2011'de "Butt; Breno, Van Buyten, Badstuber, Lahm; Robben, Schweinsteiger, Kroos, Ribery, Muller, Gomez" ilk 11'iyle oynayan Alman devinde, o kadrodan Lahm, Ribery, Müller, Robben kaldı.

Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Götze, Alonsu ve Lewandowski'yi yeni dönemde ilk 11'ine monte eden Bayern, bu dönemde transfere 355 milyon Euro harcadı.

NTVSpor