Manchester United Mata'yla mutlu

Manchester United Mata'yla mutlu
Güncelleme:

Manchester United, Juan Mata'nın ilk onbirde sahaya çıktığı dokuz maçın yedisinden sahadan galibiyetle ayrıldı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United, formda bir sezon geçiren İspanyol futbolcu Juan Mata'nın ilk onbirde sahaya çıktığı dokuz maçın yedisinden sahadan galibiyetle ayrıldı.

Manchester United'ın UEFA Avrupa Ligi'nde 4-1 kazandığı Fenerbahçe ile  Lig Kupası'nda 1-0 mağlup ettiği Manchester City derbisinde "maçın futbolcusu"  seçilen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon ilk 11'de çıktığı maçlarda  takımına büyük katkı sağladı.
 
Chelsea'de de birlikte çalıştığı teknik direktör Jose Mourinho'nun  Mata'ya ilk 11'de şans verdiği karşılaşmalarda Manchester United, sahadan yedi  kez galibiyetle ayrıldı. Manchester temsilcisi, Mata'nın 63 dakika oyunda kaldığı  UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Feyenoord'a 1-0'lık yenilirken, 67. dakikada  oyundan çıktığı Stoke City karşılaşması ise 1-1 berabere sona erdi.
 
Portekizli teknik adamın sağ kanatta ya da forvet arkasında görev  verdiği futbolcunun oynadığı maçlarda rakip fileleri 18 kez havalandıran  Manchester United'ın skor üretimi bu futbolcunun oynamadığı ya da sonradan oyuna  girdiği altı mücadelede 7'ye kadar düştü. Bu altı maçın sadece ikisini  kazanabilen Manchester United, üçünde ise mağlubiyete engel olamadı.
 
Ligin ilk hafta maçında Bournemouth'a karşı bu sezon ilk golünü atan  Mata, eylül ayında son şampiyon Leicester City'yi 4-1 yendikleri mücadelede de  bir gol ve bir asistlik performans sergiledi.
 
İspanyol oyuncunun ilk 11'de sahaya çıkmadığı lig maçlarında  Manchester ekibi ligde Manchester City'e 2-1, Watford'a 3-1, Chelsea'ye 4-0  yenilirken, Liverpool ile de golsüz berabere kaldı.
 
Manchester United, ligin dördüncü haftasında oynadığı ve 2-1  kaybettiği derbinin ardından dün Lig Kupası dördüncü turunda ikinci kez  karşılaştığı Manchester City'yi Mata'nın golüyle 1-0 yenerek çeyrek finale  yükseldi.