McClean milli marş krizine neden oldu

McClean milli marş krizine neden oldu
Güncelleme:

West Bromwich'in İrlandalı futbolcusu McClean, ABD'de oynadıkları hazırlık maçı öncesi İngiliz milli marşı okunurken arkasını döndü.


Premier Lig ekiplerinden West Bromwich Albion'da forma  giyen İrlandalı futbolcu James McClean'in İngiltere milli marşı okunurken  arkasını dönmesi tepkilere neden oldu.
 
Sezon öncesi hazırlık çalışmalarını ABD'de sürdüren West Bromwich  Albion, hazırlık maçında Charleston Battery ile karşılaştı. Maç öncesinde  düzenlenen seremonide takım arkadaşlarıyla birlikte hareket eden ancak İngiliz  milli marşı okunduğu sırada arkasını dönen 26 yaşındaki İrlandalı kanat oyuncusu  eleştirilerin odağında yer aldı.
 
Teknik direktör Tony Pulis'in geçen ay 1,5 milyon sterlin bonservis  bedeli karşılığında 3 yıllık sözleşme imzalayan futbolcusuyla konuştuğu ve daha  dikkatli davranmasını istediği basına yansıdı.
 
Futbolculuk kariyerinde 2008 yılından bu yana Derry City, Sunderland  ve Wigan Athletic takımlarının formalarını giyen McClean, daha önce de dünya  savaşlarında hayatını kaybedenler için İngiltere'deki gelincik takma geleneğine  tepki göstermişti.
 
2012 yılında oynadıkları Everton maçında gelincik takmayı reddeden  İrlandalı futbolcu, "Benim için gelincilk takmak Kuzey İrlanda'daki olaylar  sırasında hayatını kaybedenlere gösterilen bir saygısızlıktır. Geldiğim yerden  gurur duyuyorum ve doğru olmadığına inandığım bir şeyi yapamam. Eğer erkeksen inandığın şeyin arkasında durmak zorundasın" açıklamasında bulunmuştu.