Mesut Özil rekor kırdı !

Mesut Özil rekor kırdı !
Güncelleme:

Mesut Özil, Tottenham karşısında da gol pası verdi, üst üste altı Premier Lig maçında asist yapan tarihteki ilk oyuncu oldu.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil adını Premier Lig tarihine yazdırdı. Arsenal ile Tottenham arasında oynanan Londra derbisi 1-1 sona erdi. Ev sahibi ekibin golünü Kieran Gibbs atarken, gol pasını ise Mesut verdi.

27 yaşındaki futbolcu böylece ligde üst üste altıncı maçında da asist yapmış oldu. Leicester City, Manchester United, Watford, Everton ve Swansea maçlarında asist yapan Mesut Özil, Tottenham karşılaşmasını da boş geçmedi.

Henry: "Klasını her hafta gösteriyor"

Sky kanalında yorumculuk yapan Thierry Henry, aynı zamanda kendisinin de rekorunu kıran Arsenalli futbolcunun performansını değerlendirdi. Mesut'u izlerken keyif aldığını belirten efsane futbolcu, "Mesut müthiş bir rekor kırdı. O bir dünya şampiyonu olsa da bu kalitesini her hafta sergileyemiyordu. Ancak artık yapmaya başladı. Antenlerinin ne kadar açık olduğunu ve sahadaki klasını rahatça görebilirsiniz" dedi.

Souness: "Para verip izlenilecek adam"

Fenerbahçe'nin stadına diktiği sarı-kırmızı bayrakla hatırlanan eski Galatasaray teknik direktörü Graeme Souness da yıldız futbolcunun kırdığı rekorun ardından konuştu. Sky yorumcusu İskoç futbol adamı, "Mesut'un müthiş bir pas yeteneği var. Sanki iki yanında aynaları var ve etrafında olan biten her şeyi görebiliyor. Premier Lig'de para verip de izlemeye gideceğiniz adamlardan bir tanesi" diye konuştu.

Premier Lig'de üst üste en çok maçta asist yapan isimler şöyle:

OYUNCU - SENE - TAKIM - MAÇ

Mesut Özil - 2015 - Arsenal - 6
Antonio Valencia - 2011 - Manchester United - 5
Thierry Henry - 2004 - Arsenal - 5
Ryan Giggs - 2003 - Manchester United - 5
Gianfranco Zola - 2002 - Chelsea - 5
Darren Anderton - 1993 - Tottenham - 5