Michael Jackson'un laneti Fulham'ı sardı

Michael Jackson'un laneti Fulham'ı sardı
Güncelleme:

Micheal Jackson'un ruhu İngiltere semalarında dolaşmaya devam ediyor.

Aslında her şey ünlü sanatçının 2009 yılında hayatını kaybetmesinin ardından başladı.

Micheal Jackson ile yakın arkadaş olan klüp sahibi Al Fayed, sanatçının ölümünün ardından anısını ölümsüzleştirmek için heykelini kulüp binası önüne dikti.

Heykelin dikilmesinin ardından kabus gibi gelişen olaylar Fitbol dergisine de şu şekilde yansıdı.

HER ŞEY JACKSON'UN BİR FULHAM MAÇI İZLEMESİYLE BAŞLADI

1999 Yılında Londra'ya gelen ünlü sanatçı, Al Fayed tarafından Wigan Athletic maçı için Craven Cottage stadına davet edildi. Boynunda Fulham atkısı ile trübündeki yerini alan Jackson taraftarı selamları.

Micheal Jackson'un hayata veda etmesinin ardından Al Fayed arkadaşının ziyaretini ölümsüzleştirmek için bir heykelini hazırlatarak 2011 yılında Craven Cottage stadı önüne dikti.

TARAFTAR HEYKELİ BEĞENMEDİ

Fulham taraftarı her ne kadar Jackson'u tribünlerde coşku ile selamlamış olsa da Fulham taraftarı olmadığı, sanatçının futbolla alakası olmadığı gibi gerekçelerle heykelin kaldırılmasını istedi. 2013 yılında kulübün Shahid Khan'a satılmasının ardından taraftarın baskısına direnemeyen yeni yönetim 25 Eylül 2013 günü heykeli stadın önünden kaldırarak Al Fayed'in evinin önüne bıraktı.

1-20151104125204.jpg

KABUS BAŞLIYOR

İşte ne oldu ise bu tarihten sonra oldu. Parolası şampiyonluk olan kulüp bu günden sonra sadece 8 galibiyet albildi. Her ne çözüm yolu denense de takım küme düşmekten kurtulamadı.

ARTIK ÇOK GEÇ

Taraftar düşüşün Micheal Jackson heykelinin kaldırılmasının ardından karanlık günlerin geldiğini fark etti. Bu durum uğursuzluk getirmişti. Heykelin Stada geri getirilmesi için istekler büyüyünce takımın sahibi Shahid Khan El Fayed'den heykeli geri istedi. El Fayed ise artık çok geç olduğunu söyleyerek teklifi reddetti. Fulham ise Premier Lig'i bir alt gurup olan Championship'ten seyrediyor. Taraftar ise Micheal Jackson'un ruhuna kendisini nasıl affettireceğini kara kara düşünmeye devam ediyor.