Alonso Çin’de yarışmak istiyor

Alonso Çin’de yarışmak istiyor
Güncelleme:

Alonso Çin'de McLaren takımının pilotu Fernando Alonso FIA sağlık ekibinden onay almadan Çin Grand Prix'sinde yer alamayacak.

İspanyol pilot Alonso sezonun ilk yarışı olan Avustralya’da geçirdiği kazadan sonra Bahreyn de yarışmasına izin verilmemişti. FIA sağlık ekibi Fernando Alonso’nun kaburgaları ve akciğerindeki zedelenmenin tamamen iyileşmediğine karar vermişti.

FIA sağlık ekibi İspanyol pilot Alonso’yu perşembe günü tekrar sağlık kontrolünden geçirecek. Yarışa katılacak gibi hazırlıklarını sürdüren Alonso sağlık kontrolünden geçemezse hafta sonu aracının koltuğunu Bahreyn’de yarışan Belçikalı pilot Stoffel Vandoorne bırakacak.

Bunun üzerine Fernando Alonso: “Bahreyn’de yarışamayacağımı öğrenmek bir hayal kırıklığıydı. Ama FIA sağlık ekibinin kararına saygım tam. Cuma günü kokpite dönmeyi umuyor olsam da, doktorlardan onay almam lazım ve henüz varsayımlarda bulunamayız. Fakat yarış hafta sonuna normal bir şekilde hazırlanıyorum.”

McLaren’dan Eric Bouiller ise şunları söyledi: “Fernando her zaman olduğu gibi evinde dinleniyor ve antrenman yapıyor. Tıpkı onun da umduğu gibi bizler de onu yeniden kokpitte görmek istiyoruz. Karar ne olursa olsun kabul edecek ve planımızı ona göre yapacağız.”