''Altın Elbiseli Adam'' Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti

''Altın Elbiseli Adam'' Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti
Güncelleme:

Motosiklet dünyasının ünlü isimlerinden "Altın Elbiseli Adam" olarak bilinen Barkın Bayoğlu, dün gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Motosiklet camiasında "AEA" yani Altın Elbiseli Adam olarak tanınan Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nün çıkışında korkunç bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kaza 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kaza; köprü çıkışında araçlarını park edip aşağı indikten sonra tartışmaya başlayan çift, tartışarak yolda yürümeye başladı.

Bu esnada Anadolu Yakası’ndan gelen Barkın Bayoğlu yönetimindeki motosiklet, yolda yürüyen kadına çarptı. Kimliği henüz tespit edilemeyen kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Bayoğlu ise olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 Bayoğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

CENAZESİ YARIN KALDIRILACAK

Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu, yarın çengelköy mezarlığı içindeki Kerem aydınlar Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir.

MOTOSİKLET GRUPLARINDA BİR FENOMENDİ

Bayoğlu, yönetmen iki arkadaşıyla birlikte çektiği motosiklet test sürüşleri ve ileri sürüş tekniklerini anlattığı YouTube videolarıyla motosiklet meraklısı çok geniş bir kitleye ulaştı.

Sektörde tanınmış bir hale gelen Bayoğlu, önce Showmax ardından Skytürk gibi televizyon kanallarında program yaptı

ALTIN ELBİSELİ ADAM LAKABI NASIL ÇIKTI?

Barkın Bayoğlu, Kazakistan'da çalışırken bir müzede gördüğü M.Ö. 5. yüzyılda ölen bir prensin, altından elbisesi ve kırmızı bir kaftanı ile birlikte gömüldüğünü ve üzerindeki yazıların Türkçe olmasından etkilendi. Türkiye'ye döndüğü zaman bir video çekiminde giydiği tulumun altın rengi olması ile Altın Elbiseli Adam fikri ortaya çıktı.

''Altın Elbiseli Adam'' Barkın Bayoğlu hayatını kaybetti - Resim : 1

BARKIN BAYOĞLU KİMDİR?

1975 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Barkın Bayoğlu, ilkokula başladıktan kısa bir süre sonra ailesiyle İngiltere’ye göç etti. Türkiye’ye döndükten sonra Bilgi Üniversitesi’nde öğrenim gördü ve dereceyle mezun oldu.

İngiltere’de okuduğu sırada motosiklet tutkusu başlayan Bayoğlu, lisede ilk motosikletine sahip oldu. 2000’li yıllarda Telsim’de eğitmen olarak, bir sürede Kazakistan’da bazı işlerle uğraşan Altın Elbiseli Adam, Türkiye’ye döndükten sonra kendisine bir atölye satın aldı. Bayoğlu son zamanlarda motosikletlerle iglili YouTube’ta çektiği videolarla hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

 

 

Seçiniz...