Azerbaycan’da Formula 1 için son hazırlıklar

Azerbaycan’da Formula 1 için son hazırlıklar
Güncelleme:

Azerbaycan’da düzenlenecek ilk Formula 1 yarışı için son hazırlık çalışmaları yapılıyor.

Formula 1 takviminde ilk defa yer alan Azerbaycan 2016 Formula 1 Avrupa Grand Prix’e sayılı günler kala, Bakü sokaklarında çalışmalar son aşamaya geldi.

17-19 Haziran tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliği yapacağı yarış öncesinde, hafta sonuna kadar piste dönüştürülecek başkent sokaklarında çevre düzenlemesi yapılıyor. Pistin geçeceği yolların kenarlarına bariyerler yerleştirilmesi işi neredeyse tamamlanırken, 16 Haziran’da son kontrollerin yapılacağı belirtildi.
Başkentin en büyük meydanı olan “Azadlık Meydanı”nda inşa edilen 300 metrelik “pit stop” alanında son işlemler yapılırken, bu meydanda pistin diğer bölgelerine de izleyici tribünleri kurulma çalışmaları tamamlandı.

Bakü Şehir Halkası Operasyon Şirketi Saha Sorumlusu Tom Butcher, “Test yarışlarına 2 gün kaldı ve pit stop’un yapımı tamamlandı. Yolların kenarlarındaki bariyerlerin yerleştirilmesi çalışmalarını tamamlamak için bugün akşam saatlerinden itibaren pistin geçeceği yollar trafiğe kapatılacak. F1 yarışında kullanılacak araçlar yarın sabah getirilecek. Bazı takımlar artık Bakü’ye geldi. Hazırlık çalışmaları plana uygun olarak tamamlanacak. Bakü’ye gelen takımlar yapılan çalışmaların beklediklerinden daha iyi olduğunu söylediler. Bence Bakü dünyaya kendini göstermeye hazır. Lütfen yarışlara gelerek ülkenize destek olun” dedi.

Çeşitli alanlarda kurulan tribünlerde seyirciler, yarışları Bakü’nün tarihi ve kültürel yapılarının manzarasıyla birlikte izleme şansı elde edecek.

Azadlık Meydanı’nda başlayacak yarışta, Hazar Denizi’nin kıyısındaki yoldan geçecek araçlar, tarihi İçerişehir’in etrafında turlayarak tekrar Azadlık Meydanı’na gelecek.
Pilotlar, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak. Araçlarıyla bir turda yaklaşık 6 kilometre mesafe kat edecek F1 pilotları, düzlüklerde saatte 340 kilometre hıza kadar çıkabilecek.

Etiketler azerbaycan formula 1