Button son kez yarışacak

Button son kez yarışacak
Güncelleme:

Jenson Button, Abu Dabi Grand Prix'si ile kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Formula 1'in deneyimli pilotu Jenson Button, pazar günü koşulacak sezonun son yarışı Abu Dabi Grand Prix'si ile kariyerini sonlandıracağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de antrenman  turlarının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Büyük Britanyalı  pilot, kariyerindeki son yarışa hazırlandığını söyledi.
 
Formula 1'de birçok önemli anısı olduğunu belirten 36 yaşındaki pilot,  "McLaren-Honda takımında 8 yıl süren uzun bir yolculuk yaptım. Formula 1'e  katıldığınızda birçok düşünüz vardır. Eşi benzeri olmayan ve hayatınızı  değiştiren, iyi kötü birçok deneyim yaşarsınız. Dünya şampiyonluğu unvanını da  elde ederek kariyerimi sonlandırmak çok özel bir deneyimdi." ifadelerini  kullandı.
 
Uzun bir sürecin ardından bu yönde bir karar aldığını aktaran Button,  "Formula 1'de 300'ün üzerinde yarışa katıldım ve kazandığım başarılar nedeniyle  mutluyum. Asıl hayatım şimdi başlıyor. Buradan güzel anılarla ayrılıyorum."  değerlendirmesinde bulundu.
 
Kariyerine gelecek sezon ara vermesinin ardından takımıyla kontrat  süresinin dolacağı 2018'de yeniden pistlere çıkacağı yönündeki iddiaları da  yalanlayan Button, "2018'e kadar kontratım olduğu doğru ama aldığım karar net ve  2018'de de yarışmayacağım. Son 3 ay boyunca böyle bir olasılığı düşünerek kendimi  harap ettim ama kararımı kesin olarak değiştirdim." diye konuştu.
 
Formula 1'de 2009 sezonunda Brawn GP takımıyla şampiyonluğa ulaşan  Button, çıktığı 307 yarışın 15'inden zaferle ayrılırken, 50 kez de podyumda yer  almıştı.