İhanetin bedelini pahalı ödeyecek

İhanetin bedelini pahalı ödeyecek
Güncelleme:

Hamilton’a, Mercedes’in 35 milyon euroluk tarihi bir ceza vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Abu Dabi’de çıkardığı yarış ile takım arkadaşı Rosberg’i zor durumda bırakarak şampiyonluğunu engellemeye çalışan Lewis Hamilton’a, Mercedes’in 35 milyon euroluk tarihi bir ceza vermeye hazırlandığı öğrenildi.

Formula 1'de sezonun şampiyonu Nico Rosberg olsa da son ana dek Lewis Hamilton'ın takım arkadaşını zor duruma düşürme çabası hafızalara kazındı.
 
Dünya şampiyonu olabilmesi için Rosberg'in ilk 4 dışında kalmasına ihtiyaç duyan Hamilton, takım emirlerini hiçe sayarak yavaş bir yarış çıkarıp rakiplerinin Rosberg'i sıkıştırmasını sağlamıştı. Defalarca emirlere uymaması üzerine kontratındaki 30 milyon pound yani 35 milyon euroluk dev tazminat maddesini işletme hakkı bulunan Mercedes Takımı'nın bu durumu tartıştığı biliniyor. Takım sahibi Toto Wolff'un, Hamilton'a, "Anarşistlik yapma" sözleri sarf etmesi de gündemdeki yerini koruyor.
 
KERHEN ALKIŞLADI, PARTİSİNE GİTMEDİ
 
Rekabette son perde ise dün yapılan kutlamalardı. Nico Rosberg'in kariyerindeki ilk F1 şampiyonluğu için Abu Dabi'de verdiği partiye Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Jenson Button gibi önemli yıldızların da aralarında bulunduğu 14 pilot katılırken, Lewis Hamilton'ın ortalarda gözükmemesi dikkat çekti. 31 yaşındaki Nico Rosberg, arkadaşları ile eğlendikten sonra gazetecilerin yönelttiği Hamilton soruları karşısında sessiz kalmayı tercih etti.
 
Sabah

Etiketler mercedes Hamilton